–50 STOPINJ CELZIJA

Srhljiv posnetek, ob katerem vam bo zaledenela kri (VIDEO)

Mesta duhov v Rusiji prekrivata sneg in led.
Fotografija: Zapuščeno mesto Severni. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Zapuščeno mesto Severni. FOTO: Youtube

Ruska novinarka in fotografinja Maria Passer (26) je z letalnikom posnela povsem zaledenelo in skoraj povsem zapuščeno mesto Severni severu Rusije. Videoposnetek je nastajal februarja in marca letos, ko so se temperature spustile do okoli –50 stopinj Celzija.

V mestu, kjer je nekoč živelo več deset tisoč ljudi, danes razen ledenega okova in snega ni najti skoraj nikogar. Mesto leži 11 kilometrov od zloglasne Vorkute v republiki Komi, nekdanjega Stalinovega gulaga. Danes je mesto videti, kot da je zamrznilo v 60. ali 70. letih prejšnjega stoletja. Ljudi sta v hišah zamenjala sneg in led. Ko so v začetku 21. stoletja začeli zapirati tovarne, je začela hitro naraščati stopnja brezposelnih, prebivalci pa se niso dolgo pomišljali in so zapustili eno najhladnejših mest na svetu.



Fotograf Arsenij Kotov je v svoj fotografski objektiv v Vorkuti ujel tudi notranjost stavb, ki je naravnost srhljiva; povsem zaledenela stopnišča stavb, omare, ki jih prekriva plast, ledu, okna in vrata, ki so popokala pod pritiskom ledu in snega ...

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije