VIDEO

Spet se je treslo: prvi potres 3,0, drugi 2,5 po Richterju

Hrvaško včeraj stresel drugi močan potres letos, očitno se tudi danes tla še niso umirila.
Fotografija: FOTO: Youtube
Odpri galerijo
FOTO: Youtube

Poškodovane hiše, večinoma strehe in dimniki, pa tudi številne razpoke na kmetijskih in stanovanjskih objektih, so posledice dveh močnejših in večih manjših potresov, ki so včeraj dopoldne prizadeli Sisek, Petrinjo in druga naselja siško-moslavinske županije.



Močan potres z močjo 5,0 po Richterju je bil včeraj ob 6.28 zabeležen na območju Petrinje. Nato sta bila ob 7.49 in 7.51 še dva potresa z močjo 4,7 in 4,1 po Richterju z epicentrom 5 km jugovzhodno od Petrinje. K sreči potres ni zahteval človeških žrtev, je pa bila zabeležena številna materialna škoda.

Sinoči več manjših potresov

A območje Petrinje je po ponedeljkovem potresu treslo tudi minulo noč in danes zjutraj.»Noč se ni iztekla najbolje, v Petrinji je bilo nocoj in danes zjutraj še nekaj potresov,« je danes zjutraj v oddaji U mreži Prvog na hrvaškem radiu dejal njihov župan Darinko Dumbović.


Danes okoli 7. ure je omenjeno območje stresel potres z močjo 2,5 stopnje po Richterju, epicenter po podatkih EMSC je bil na globini 1 kilometer 21 kilometrov od Siska in 43 kilometrov od Zagreba. Ob 1.19 ponoči so prebivalci začutili nekoliko močnejši potres, 3,0 stopnje po Richterju, epicenter pa v globini 2 kilometrov in 15 kilometrov od Siska.


Ste ga čutili? Zagreb prizadel potres z magnitudo 5,2


Medtem so hrvaški seizmologi sporočili, da so zmeren potres z magnitudo 3,1 nekaj po 5. uri zabeležili tudi v južni Dalmaciji. Občutili so ga predvsem prebivalci otoka Vis. Žarišče potresa je bilo približno 10 kilometrov zahodno od mesta Vis, je sporočil hrvaški seizmološki zavod.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije