BOŽIČNO DREVO

Smreko si bo vsak dan ogledalo 800.000 ljudi

Slovesnost v Rockefellerjevem centru znova pritegnila množice. Drevo krasi več kot 50.000 luči in trije milijoni kristalov swarovski.
Fotografija: Že 88. stoji pred znamenitim Rockefellerjevim centrom. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Že 88. stoji pred znamenitim Rockefellerjevim centrom. FOTO: Reuters

Smreka sredi Rockefellerjevega centra že stoji in je osvetljena, praznična sezona se je uradno začela. Tradicionalna slovesnost, kot je zadnja leta običajno strogo varovana, je v središče velikega jabolka pritegnila več deset tisoč ljudi, še mnogo več jih je dogodek spremljalo prek televizijskih zaslonov. Do 17. januarja, ko se bo poslovila, si bo 23-metrsko in 14-tonsko lepotico v živo ogledalo več milijonov ljudi, vsak dan okoli 800.000.

...
...

Božično drevo krasi znamenito središče že 88. leto; postavitve so se 1931. domislili gradbeni delavci, po njihovi zaslugi pa je dve leti pozneje razkošna okrasitev postala tudi uradni dogodek, zabava za množice in slovesen začetek decembrskih praznovanj. Tokrat je lepotica priromala iz kraja Village of Florida, iz severovzhodnega kotička zvezne države New York, odstopila jo je 79-letna Carol Schultz, ki je drevo posadila daljnega 1959.: prvo leto je drevesce uspevalo v dnevni sobi, potem ga je preselila na vrt in vsako leto občudovala napredek pri rasti.


Smreko razsvetljuje več kot 50.000 LED-luči, na vrhu pa se bohoti zvezda, izdelana iz kar treh milijonov Swarovskijevih kristalčkov. Razkošni dogodek so tudi letos zaznamovali številni glasbeni zvezdniki, kot so Jon Bon Jovi, Gwen Stefani, John Legend in Idina Menzel, ki so z nastopi ogreli množico in navdušili gledalce pred malimi zasloni. Mnoge pa tudi razjezili: nastopajočih je bilo občutno preveč, bentijo mnogi, zato je župan Bil de Blasio drevo razsvetlil šele po deseti uri zvečer po lokalnem času, dogodek so tako zamudili številni otroci. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije