NA OTOKU

Slabo vreme: letala prizemljena

Na londonskem letališču zaradi snega odpovedali več kot 100 letov.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Shutterstock

LONDON – Zaradi nove pošiljke snega so morali danes na londonskem letališču Heathrow odpovedati več kot 100 letov. Zaradi slabega vremena pa bi jih lahko odpovedali še več. Trenutno je zaradi odpovedi prizadetih okoli 15.000 potnikov, poroča britanski BBC. Odpovedali so tudi nekaj čezatlantskih povezav z New Yorkom in Chicagom. Britanska letalska družba British Airways je odpovedala tudi več notranjih in evropskih letov. Lete so odpovedale še Lufthansa, Aer Lingus, Tap Air Portugal in KLM. Lokalne oblasti opozarjajo še pred težavami v cestnem in železniškem prometu.

Sneg je že pobelil dele vzhodne Anglije in Škotske, sneženje pa se bo razširilo tudi na druge dele države. Predvidoma bo zapadlo do 10 centimetrov snega, ponekod v hribih do 15 centimetrov.

Najhladnejše je bilo danes zjutraj v kraju Carter Bar na meji med Anglijo in Škotsko, kjer so namerili –2,6 stopinje Celzija. Zaradi močnejšega vetra je občutek mraza še za kakšnih pet stopinj hujši. Zimsko vreme se bo nadaljevalo tudi v nedeljo, najkasneje v torek pa se bodo temperature ponovno dvignile.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije