ZADOLŽEN

Skrb za potepuške pse ga je spravila na kant

Kitajec je kljub lastnemu podjetju zadolžen do grla. V svojem zavetišču ima zdaj 260 kosmatincev.
Fotografija: Zanje bo skrbel do njihove smrti.
Odpri galerijo
Zanje bo skrbel do njihove smrti.

Ljubitelj živali iz Kitajske je v zadnjih dveh letih vzel pod streho na stotine psov, zdaj pa se je znašel v resnih finančnih težavah. Čeprav ima redno zaposlitev in lasten posel, si je nabral 77.000 evrov dolga, a pravi, da ne bo odnehal.
Zhang svojih psov ne bo zapustil. FOTOGRAFIJI: Fb
Zhang svojih psov ne bo zapustil. FOTOGRAFIJI: Fb

Zhang Kai iz Chengduja je imel še pred dvema letoma mirno življenje, 41-letnik je odprl turistično agencijo in užival. Vse se je spremenilo, ko je njegov 13-letni pes nenadoma poginil. V njegovem življenju se je pojavila velika praznina, zato je postal pozoren na potepuške pse. Sprva je sprejel dva in ju imel kar v prostorih agencije.

Še preden se je zavedel, jih je imel že osem, danes skrbi za 260 psov, denar pa prihaja izključno iz bančnih posojil in donacij. Seveda psov nima več v pisarni, temveč je najel izpraznjeno tovarno v bližini doma, kjer zdaj vodi zavetišče. Na začetku leta je imel celo 300 psov, a so nekatere že posvojili. Vsak dan mora kupiti 80 kilogramov pasje hrane. »Vedela sva, da ima pse, a se nama ni sanjalo, da jih je toliko in da se je tako zelo zadolžil,« je pretresena njegova mama Huang Mingshu.


Zaradi sinove dobrodelnosti starši niso mogli v pokoj in še kar vztrajajo v službi, čeprav sta stara 69 in 70 let. »Če ne bi skrbel za pse, bi se vsi imeli dobro, zdaj pa je vso družino obremenil z dolgom.« Čeprav vsi vedo, da je njegovo finančno stanje slabo, ni pripravljen odnehati. »Če ste kdaj imeli psa, veste, da so skoraj takšni kot ljudje,« je dejal Zhang. »Nihče jih noče, moja odgovornost je, da skrbim za njih do njihove smrti.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije