KOTITEV

Rojstvo žirafe gledal ves svet

Newyorška žirafa April je že petič postala mati. Kotitev si je prek spleta ogledalo 300.000 ljudi.
Fotografija: Samček se je skotil v dveh urah. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Samček se je skotil v dveh urah. FOTO: Facebook

ALBANY – Najbolj slavna med žirafami, April, je že petič skotila, in to pred očmi več kot 300.000 ljudi, ki so prihod samčka v živo spremljali prek interneta.
Samček se je skotil v dveh urah. FOTO: Facebook
Samček se je skotil v dveh urah. FOTO: Facebook

Gledali so tudi, kako se je novorojenec, ki še nima imena, v živalskem vrtu v Harpursvillu v ameriški zvezni državi New York prvič postavil na noge in sesal pri materi.

»Uspelo nam je. Po 15 mesecih brejosti smo hvaležni, da smo dobili zdravega mladička, za katerega zdaj skrbi njegova mati,« je dejal lastnik parka Jordan Patch in pristavil, da sta se mati in sin hitro povezala. »Ker število žiraf v divjini že leta pada, nam je vsak mladiček pomemben,« je še povedal Patch. Po ocenah fundacije za ohranjanje žiraf jih je v Afriki manj kot 100.000.

Samček se je skotil manj kot dve uri potem, ko so oskrbniki prek facebooka sporočili, da so se začeli popadki. April je vajena kamer, je prava internetna senzacija: leta 2017 so prek youtuba predvajali kotitev, tistikrat se je skotil samec Tajirija, v sedmih tednih pred kotitvijo pa so zabeležili 232 milijonov ogledov.

Fantastični uspeh za mini zoološki vrt, ki leži 200 kilometrov od New Yorka. No, tokrat je April postala že petič mati, samec Oliver pa drugič oče, njegova sta Tajirija in samček, ki še nima imena. A ga bo dobil kmalu, zoološki vrt bo namreč v prihodnjih dnevih razpisal natečaj, s katerim bodo izbirali ime zanj.


Uslužbenci živalskega vrta pravijo, da si bo njegov starejši brat verjetno kmalu ustvaril svojo družino; v park je januarja prišla samica Johari, kar pomeni, da bi majhen živalski vrt v kratkem utegnil novo pridobitev. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije