ZAVRNITEV

Putinu se danes lahko samo smeji, to so naredili njegovemu protikandidatu

Ruska volilna komisija je zavrnila kandidaturo Borisa Nadeždina.
Fotografija: Vladimir Putin. FOTO: Maxim Shemetov Reuters
Odpri galerijo
Vladimir Putin. FOTO: Maxim Shemetov Reuters

Ruska volilna komisija je danes zaradi domnevnih nepravilnosti zavrnila kandidaturo opozicijskega politika Borisa Nadeždina za prihajajoče predsedniške volitve, je na družbenih omrežjih sporočil Nadeždin. Z odločitvijo komisije se ne strinja, v luči tega pa je napovedal, da se bo nanjo pritožil na vrhovno sodišče.

image_alt
Putinov izzivalec v težavah? Volilna komisija odkrila nepravilnosti pri njegovi kandidaturi

»Centralna volilna komisija je zavrnila mojo kandidaturo za predsednika Rusije. Ne strinjam se z odločitvijo komisije. Sodelovanje na predsedniških volitvah je najpomembnejša politična odločitev v mojem življenju. Od svojih namer se ne bom umaknil,« je dejal in napovedal, da se bo na odločitev komisije pritožil.

Komisija je na današnjem zaslišanju Nadeždina pojasnila, da je odkrila nepravilnosti pri več kot 9000 od 105.000 podpisov državljanov, ki so podprli njegovo kandidaturo. To pa presega dovoljen petodstotni prag napak pri podpisih.

Edini kandidat, ki odkrito nasprotuje vojni v Ukrajini

Nadeždin je edini kandidat, ki odkrito nasprotuje vojni v Ukrajini. Protivojna drža mu je prinesla nepričakovano močno podporo, mnogi Rusi po vsej državi pa so stali v dolgih vrstah, da bi podprli njegovo kandidaturo.

image_alt
Se Putinu tresejo hlače? To je njegov izzivalec, ki je vložil kandidaturo (FOTO)

Do 31. januarja, ko se je iztekel rok za prijavo, so ob Nadeždinu in predsedniku Vladimirju Putinu kandidaturo pravočasno vložili še trije kandidati, ki pripadajo pretežno prokremeljskim strankam. Zmaga na predsedniških volitvah marca se tako znova obeta Putinu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije