POZEJDON

Putin že postavlja orožje za sodni dan: cilj so ta mesta

Pozejdon je orožje apokalipse, njegova moč je neverjetna.
Fotografija: Ruske podmornice bi lahko nosile orožje apokalipse. FOTO: Russian Defence Ministry Via Reuters
Odpri galerijo
Ruske podmornice bi lahko nosile orožje apokalipse. FOTO: Russian Defence Ministry Via Reuters

Najnovejši ruski jedrski torpedi, ki slišijo na ime Pozejdon, so orožje apokalipse, lahko prebiramo v članku v ameriški reviji Popular Mechanics. »Ne samo da ima vsak Pozejdon moč približno dveh megaton, opremljen je tudi z jedrskim reaktorjem iz tekoče kovine, ki zagotavlja skoraj neskončni domet in visoko hitrost,« pojasnjuje Sébastien Roblin, avtor članka.

Ne glede na zahodni skepticizem glede tehničnih zmožnosti Moskve za izdelavo takšnega orožja naj bi ga Rusija kmalu namestila na obale Tihega oceana in s tem neposredno ogrozila vse ameriške pomorske baze v Pacifiku, pa tudi vsa mesta na ameriškem zahodu: Los Angeles, San Diego ali San Francisco, poudarja avtor prispevka.

Predvideva se, da bo jedrska konica aktivirana neposredno v predvidenem pristanišču ali bazi. Uničenje bo v tem primeru večje kot pri cunamiju, a še vedno veliko manjše kot pri jedrski konici medcelinske rakete.

Ruski predsednik Vladimir Putin je prvič napovedal zasnovo tovrstnega torpeda v svojem nagovoru zvezni skupščini leta 2018.

Po njegovih besedah ​​bodo takšni podvodni brezpilotni letalniki lahko zadeli različne cilje, vključno s skupinami letalonosilk, obalnimi utrdbami in infrastrukturo. Pozejdoni bodo nameščeni na večnamenskih jedrskih podmornicah Khabarovsk in Ulyanovsk.

Moskva je sicer večkrat poudarila, da nima nobenih agresivnih namenov do drugih držav. Kot navajajo v Kremlju, je zahod tisti, ki cilja na konfrontacijo in destabilizacijo meja.

image_alt
Bo Putin pritisnil na rdeči gumb? »Ljudi na TV pripravljajo na jedrsko vojno«

image_alt
Skrivnost treh črnih kovčkov: Putin se od njega nikoli ne loči in lahko odloča o usodi človeštva (VIDEO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije