NATOVO LETALO

Prestrašeni prebivalci, zvoki bojnega letala nad mestom

Na puljskem nebu je bilo v noči na sredo pestro.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO:  Reuters
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO:  Reuters

PULJ – Bojno letalo Nata F-16 je skoraj eno uro krožilo nad Puljem in prebudilo ljudi, ki niso vedeli, kaj se dogaja, poroča Jutarnji list. Letalo je zaradi tehnične napake nad Puljem zaprosilo za pristanek na puljskem letališču, in to prav v času, ko bi moralo tam pristati potniško letalo družbe Croatian Airlines na rednem letu iz Amsterdama.
 

Sirene in odmevi


»Vojno letalo Nata se je znašlo v težavah, zato smo odložili pristanek potniškega letala. Potem ko je nekaj časa krožil nad mestom, se je pilot odločil, da odleti naprej in ne pristane v Pulju. Vse naše službe so bile v pripravljenosti in k sreči se je vse dobro končalo,« je dejal za Regional Express direktor puljskega letališča Radmilo Svemir. V tem času se je na nebu pojavilo še eno letalo Nata F-16, verjetno kot spremljevalec. Po Pulju je zato bobnelo, saj sta bili letali razmeroma nizko. Hkrati so po ulicah odmevali tudi zvoki siren, ker je na teren odšlo kar nekaj reševalnih vozil.

Drama se je sicer srečno končala, F-16 je odletel proti italijanskemu Avianu, potniško letalo pa je v Pulju pristalo z nekaj več kot enourno zamudo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije