V PROMETNI NESREČI JE ENA OSEBA UMRLA

Plenković brez milosti: po povzročitvi prometne nesreče je ministru povedal slabo novico

Andrej Plenković je razrešil hrvaškega ministra za obrambo Maria Banožića, ki je davi povzročil hudo prometno nesrečo. Minister je bil v nesreči huje poškodovan.
Fotografija: Zvita pločevina po silovitem trku. FOTO: Davor Javorovic/pixsell Pixsell
Odpri galerijo
Zvita pločevina po silovitem trku. FOTO: Davor Javorovic/pixsell Pixsell

Hrvaški premier Andrej Plenković je danes razrešil hrvaškega ministra za obrambo Maria Banožića, ki je davi povzročil hudo prometno nesrečo blizu Vinkovcev na vzhodu države, v kateri je umrl en človek, sam pa je bil huje poškodovan. Ob tem je Plenković izrazil sožalje družini preminulega, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

V nesreči je umrl voznik kombija. FOTO: Davor Javorovic/pixsell Pixsell
V nesreči je umrl voznik kombija. FOTO: Davor Javorovic/pixsell Pixsell

»V teh okoliščinah sem Banožića razrešil s položaja ministra za obrambo,« je na novinarski konferenci dejal Plenković. Pojasnil je, da je za opravljanje nalog obrambnega ministra pooblastil državnega sekretarja Zdravka Jakopa. Izrekel je sožalje družini umrlega voznika in napovedal, da ji bodo skušali pomagati. Premier je izrazil tudi zaskrbljenost zaradi stanja ministra, ki je v nesreči utrpel hude poškodbe.

Minister je na oddelku za intenzivno nego

Kot je pred tem na ločeni novinarski konferenci povedal namestnik direktorja kliničnega centra v Osijeku, kjer je Banožić trenutno na zdravljenju, je minister na oddelku za intenzivno nego, njegovo življenje pa ni ogroženo. Ima poškodbe možganov, prsnega koša, trebuha in okončin, ni pa znakov notranjih krvavitev. Nesreče se sicer ne spominja, poroča hrvaški spletni portal Index.hr.

Plenković je že našel zamenjavo za odstavljenega ministra. FOTO: Juan Medina Reuters
Plenković je že našel zamenjavo za odstavljenega ministra. FOTO: Juan Medina Reuters

Nesreča se je zgodila davi blizu Vinkovcev, ko je Banožić z osebnim avtomobilom v gosti megli prehiteval tovorno vozilo, pri tem pa trčil v kombi, ki je peljal iz nasprotne smeri. 40-letni voznik kombija je v nesreči umrl, poškodovanega Banožića pa so sprva odpeljali v Splošno županijsko bolnišnico Vinkovci in ga nato premestili v klinični center v Osijeku.

Namestnica županijskega državnega pravobranilca iz Vukovarja Biljana Luburić je potrdila, da je prometno nesrečo povzročil Banožić. Ob tem pa dodala, da je preiskava nesreče še vedno v teku.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije