Panika v Vatikanu, da ima papež novi koronavirus

Frančišek se ni odpovedal srečanju z verniki.
Fotografija: Papeževo zdravje je nekoliko načeto. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Papeževo zdravje je nekoliko načeto. FOTO: Reuters

Papež Frančišek je moral zaradi bolezni izpustiti mašo z rimskimi duhovniki. Iz Vatikana so sporočili, da se 83-letni poglavar Rimskokatoliške cerkve slabo počutil in da je raje ostal blizu hotela Santa Marta, kjer domuje, kot pa da bi odšel na drug konec Rima.

Kakšna je narava njegove bolezni, iz Vatikana niso sporočili, so pa med sredino mašo ob pepelnici papeža opazili, kako kašlja in si briše nos. Papež se kljub strahu zaradi novega koronavirusa ni odpovedal tradiciji ter se je, tudi zato, da bi pokazal solidarnost z žrtvami in okuženimi z virusom sars-cov-2, na trgu sv. Petra rokoval z verniki in se jih dotikal. Nekateri med njimi so nosili obrazne maske, številni pa ne, ko so objemali papeža in mu poljubljali roke. Med drugim se je zadrževal med verniki iz Irana, kjer je virus zahteval več kot 50 smrtnih žrtev. V Italiji so doslej zabeležili več kot 500 primerov okužbe, od tega tri v Rimu, a so vsi trije pacienti ozdravljeni. Število smrtnih žrtev je danes naraslo na 14.

Papež je sicer dobrega zdravja, a je že kot mlad ostal brez dela enega od pljučnih kril zaradi respiratorne bolezni, poleg tega mu išias otežuje hojo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije