Na Hrvaškem potrdili še eno okužbo s koronavirusom

To je že tretji primer okužbe.
Fotografija: Koronavirus. FOTO: Getty Images, Istockphoto 
Odpri galerijo
Koronavirus. FOTO: Getty Images, Istockphoto 

Na Hrvaškem so danes potrdili še tretji primer okužbe z novim koronavirusom. Pred tem so dopoldne potrdili, da je druga okužena oseba brat 26-letnika, ki je bil v torek zabeležen kot prvi primer okužbe v sosednji državi. Hkrati je bilo na Hrvaškem doslej več kot 85 negativnih izvidov testov na okužbo z novim virusom.

V bolnišnici na Reki so oskrbeli moškega, ki je okužen z novim koronavirusom, je danes v pogovoru za regionalno televizijo N1 potrdil hrvaški notranji minister Davor Božinović, ki je tudi predsednik nacionalnega štaba civilne zaščite. Gre za moškega, ki dela v Parmi v Italiji. Prva dva okužena moška, ki sta brata dvojčka, sta na zagrebški infekcijski kliniki.

Hrvaški minister za zdravje Vili Beroš je na dopoldanski novinarski konferenci v Zagrebu dejal, da je s stanjem glede okužbe z novim koronavirusa na Hrvaškem zadovoljen glede na razsežnost bolezni v Italiji, od koder je virus tudi prišel na Hrvaško.

Tudi njuna mama ostala doma

Prvi okuženi na Hrvaškem je bil med 19. in 21. februarjem v Milanu, kamor je potoval z avtobusom. Na današnji tiskovni konferenci so potrdili, da so našli vse osebe, ki so bile v neposrednem stiku z okuženima bratoma. Prve preiskave so pokazale, da dekle prvega okuženega nima novega koronavirusa, a bodo preiskavo danes ponovili. Mati okuženih dvojčkov je zaposlena na hrvaškem zunanjem ministrstvu. Po stiku s sinovoma ni bila v službi, so za hrvaške medije potrdili na sedežu hrvaške diplomacije.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije