POZOR

Morski pes priletel naravnost z neba

Anglež je sedel na vrtu, ko je po zraku prifrčala riba.
Fotografija: Riba je bila že več dni mrtva.
Odpri galerijo
Riba je bila že več dni mrtva.

V britanskem Kentu se je zgodila bizarna prigoda. Nedavno sta oče in sin iz Whitstabla po kosilu sedela na vrtu. Sin James Hill je šel nato v hišo, ko je nekaj silovito priletelo na dvorišče. Njegov oče Colin se je sprehodil do nenavadnega predmeta, a ni mogel verjeti svojim očem. Stopil je v kuhinjo k 26-letnemu sinu ter mu povedal, kaj se je zgodilo. Skupaj sta odšla ven in z začudenjem opazovala mrtvega morskega psa.

Pomislila sta, da gre za potegavščino, vendar ni bilo nikogar v bližini, povrhu pa nista verjela, da bi se kdo lahko domislil česa tako nenavadnega. Danes je 56-letni Colin prepričan, da je ribo nosil ptič in mu je preprosto padla na tla, ker je bila prevelika. James, po poklicu inženir, je povedal: »V kuhinji sem pripravljal skodelico čaja, ko je prišel oče in bil ves raztresen. Vprašal me je, kako se že imenuje tisti morski pes, ki je v Veliki Britaniji zelo pogost, dolg približno 60 centimetrov in ima speštan nos. Dodal je, da je prav takšen na vrtu za hišo. Morski pes je bil razmeroma ohranjen, vendar že nekaj dni mrtev. Nekaj časa sem se čudil, nato pa užival v dnevu. Zelo bedasto je bilo sodelavcem opisovati, kako sem kuhal čaj, nato pa je priletel morski pes. K sreči ni bila večja vrsta ribe. Ptiča je verjetno bolel vrat zaradi teže pa tudi luske so ga morale zbadati, zato je plen izpustil.«

Gre za pogosto vrsto morskega psa, ki živi v plitvinah in se prehranjuje z mehkužci, ribami in rakci. Njegova koža je zelo groba, spominja na brusilni papir.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije