ZA BOGATE

Leve vzrejajo za lov

Instantni lov med bogataši postaja vedno bolj priljubljen. V ogradah lovijo živali, ki so bile vzrejene posebej za to.
Fotografija: Alex Goss je z objavo te fotografije povzročil zgražanje. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Alex Goss je z objavo te fotografije povzročil zgražanje. FOTO: Facebook

PRETORIA – V Južnoafriški republiki postaja vedno bolj donosen krut način zabave, ki si jo radi privoščijo bogati turisti, željni adrenalina. Gre za tako imenovani instantni lov, pri katerem lovcem ni treba dnevov in noči preživeti na preži, da bi kaj ujeli, temveč jim organizatorji živali prinesejo skorajda pod nos.

Leve, ki so za lov izredno privlačni, a je v večini držav lov nanje prepovedan, so začeli vzrejati na posebnih farmah, in to izključno z namenom, da jih pozneje lovci ubijejo. Eden tistih, ki na črni celini ponujajo instantni lov, je Britanec Alex Goss, za izkušnjo pa računa po več tisoč evrov.

Tudi sam strasten lovec je pred dnevi povzročil zgražanje, ko je na družabnem omrežju objavil fotografijo, na kateri pozira ob mrtvi levinji, ki je bila vzrejena v ujetništvu, da bi postala trofeja katerega od lovcev, kar se je zdaj tudi zgodilo.


»Predvsem trpijo samci, ki živijo v ograjenih prostorih in se ves čas borijo za prevlado. Njihova telesa so polna brazgotin, pogosto se stepejo, a grive so nedotaknjene in sijoče, to pa je tudi vse, kar zanima lovce, ki si želijo domov prinesti trofejo. To je kruta moda, ki pa postaja vedno bolj priljubljena, in to me izjemno skrbi,« je dejal Pieter Kat, direktor dobrodelne organizacije, ki pomaga levom.

Južnoafriška republika je edina država, ki dovoljuje rejo levov in levje farme. Teh je menda v državi več kot 200 in vse so povsem zakonite, kakor je menda tudi instantni lov, čeprav se borci za pravice živali trudijo, da bi to spremenili. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije