ZDA

Kali (4) umrla v spanju, dan prej z mamo pozitivni na koronavirus

Mama obžaluje, da je bila proticepilka.
Fotografija: Zdravstvene oblasti so potrdile, da je štiriletnica najmljaša žrtev covida 19 pri njih (Simbolična fotografija). FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Zdravstvene oblasti so potrdile, da je štiriletnica najmljaša žrtev covida 19 pri njih (Simbolična fotografija). FOTO: Getty Images

Skrušena mama štiriletne deklice Kali Cook iz Teksasa v ZDA globoko obžaluje, da je bila proticepilka po tragediji, v kateri je njena deklica umrla. Kali je namreč umrla v spanju le dan za tem, ko sta bili z necepljeno mamo pozitivni na koronavirus.

Zdravstveno osebje v okrožju Galveston je potrdilo, da gre za prvo smrt kakšnega otroka zaradi covida 19 pri njih. Deklica je prva žrtev covida, ki je mlajša od 10 let, v tem okrožju.

Karra Harwood je po tragediji povedala, da je bila ena izmed proticepilcev. »Zdaj si želim, da ne bi bila,« je povedala za ameriške medije. Pojasnila je, da je bila njena družina v karanteni, potem ko je bila v ponedeljek pozitivna na novi koronavirus. Trdi, da se je poskušala umakniti od deklice, da se ta ne bi nalezla. Malčica ni imela nobenih znanih zdravstvenih težav, v torek okoli 2. ure pa je dobila vročino. Okoli 7. ure zjutraj je umrla v spanju.

»Vsi smo strti in izgubljeni. Poskušamo ugotoviti, kako bomo preživeli brez njene svetlobe v naših življenjih,« je v spomin svoji hčerki zapisala njena mama.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije