Italija: premier za celotno državo razglasil karanteno

To pomeni, da bo kakšnih 60 milijonov ljudi pod strogim nadzorom. 
Fotografija: Italija je od zdaj vsa v karanteni. FOTO: Manuel Silvestri, Reuters
Odpri galerijo
Italija je od zdaj vsa v karanteni. FOTO: Manuel Silvestri, Reuters

Italijanski premier Giuseppe Conte za celotno Italijo razglasil karanteno. Italijanska vlada je zaradi pomembnega porasta v številu okuženih z novim koronavirusom nocoj sprejela nov previdnostni ukrep in karanteno razširila na celotno državo. »Podpisal bom sklep, ki bi ga na kratko lahko poimenovali 'Jaz ostanem doma',« izjavo Conteja povzema italijanska tiskovna agencija Ansa

Italija je sicer evropsko žarišče koronavirusa, okuženih je okoli 9.000 ljudi. Premier poziva ljudi, naj ostanejo doma oziroma naj gredo le v službo ali na urgenco, sicer pa naj ne hodijo okoli. Šole bodo zaprte do 3. aprila, javni prevoz bo deloval. »Ne bo več cone ena in cone dva. Celotna Italija bo zaščiteno območje,« je dejal Conte in pojasnil, da bodo prepovedana vsa druženja, tudi na prostem. 

Conte je na novinarski konferenci pojasnil, da bodo prekinjeni tudi vsi športni dogodki, med drugim bo zamrznjena italijanska nogometna liga Serie A.

Na mejah bo Italija izvajala tudi nadzor vstopa v državo.

»Številke nam govorijo o pomembnem naraščanju števila oseb v enotah intenzivne terapije bolnišnic in na žalost tudi števila umrlih. Svoje navade moramo spremeniti, zdaj. V dobro Italije se moramo vsi nečemu odreči. In to takoj. Uspelo pa nam bo le, če bomo sodelovali vsi in se prilagodili tem novim omejujočim normam,« je v večerni izjavi medijem v vladni palači dejal Conte.

Kaj ta ukrep pomeni za vse ljudi, ki so na potovanju v Italiji, sporočimo kmalu ... 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije