Grozljivka v Italiji: samo v Lombardiji več kot 500 mrtvih

V BiH umrla ženska, ki naj bi jo okužil sin.
Fotografija: Italijanske oblasti so v obupnem poskusu zajezitve širjenja virusa na ulice poslale vojake, ki skrbijo, da se po tam ne giblje preveč ljudi. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Italijanske oblasti so v obupnem poskusu zajezitve širjenja virusa na ulice poslale vojake, ki skrbijo, da se po tam ne giblje preveč ljudi. FOTO: Reuters

Italija je doživela še en težek dan v boju proti novemu koronavirusu. Samo v enem dnevu, najbolj črnem doslej, je umrlo 793 ljudi, od tega v Lombardiji 546. V tej severnoitalijanski deželi je tako zaradi virusa sars-cov-2 umrlo že tri 3.095 ljudi, v naši celotni zahodni sosedi pa 4.825. Zabeležili so tudi 6.557 novih primerov okužbe, kar pomeni, da je skupaj v državi s 60 milijoni prebivalcev okuženih več kot 53 tisoč. Italija je že pred dnevi po številu žrtev prehitela Kitajsko, ki ima več kot 1,4 milijarde prebivalcev.

Doslej je ozdravelo 6.072 ljudi, kar je 943 več kot v petek, je povedal komisar za izredne razmere Angelo Borrelli.
 
Preberite tudi:
V ŽIVO: Večkrat posredovala policija, a večje skupine se še kar družijo (VIDEO)

Italijanske bolnišnice, predvsem tiste v Lombardiji, ječijo pod bremenom bolnih ljudi, močno primanjkuje respiratorjev in druge opreme, zdravstveni delavci pa so že povsem izmučeni. Oblasti so že pred dvema tednoma razglasile karanteno, a število smrtnih žrtev vztrajno narašča.

Ne le Italija, celotna Evropa je še vedno na udaru koronavirusa. V Bosni in Hercegovini so danes potrdili prvi smrtni primer. V bolnišnici v Bihaću je umrla starejša ženska, ki so jo tja sprejeli pred dvema dnevoma. Ženska, letnik 1944, je bila srčni bolnik. Domnevajo, da jo je okužil sin, ki je v BiH prišel iz Nemčije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije