POGAJANJA

FOTO: Poglejte, zakaj slovenski politik polni naslovnice srbskih medijev

Vnuk Edvarda Kardelja, Igor Šoltes, »nagaja« Srbom na poti v EU?
Fotografija: Sobotna naslovnica Blica. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Sobotna naslovnica Blica. FOTO: posnetek zaslona

BRUSELJ – Evropski parlament je ob sprejemu resolucije o napredku Srbije v procesu evrointegracije sprejel tudi tri ustne amandmaje od štirih poslanca Igorja Šoltesa (Zeleni). Poleg amandmajev, ki se nanašajo na reševanje primera Savamala in na transparentnost pri gradnji hidroelektrarn na zaščitenih območjih, je med srbskimi mediji največ pozornosti požel amandma, ki od vodilnih predstavnikov Srbije zahteva priznanje genocida v Srebrenici.

Igor Šoltes. FOTO: Marko Feist
Igor Šoltes. FOTO: Marko Feist
»Priznanje genocida v Srebrenici je temeljni korak Srbije za članstvo v EU,« je po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug v amandmaju navedel Šoltes, ki je po navedbah srbskih medijev v tem amandmaju tudi izrazil obžalovanje zaradi »ponavljajočega se zanikanja genocida v Srebrenici na strani nekaterih predstavnikov srbskih oblasti«.

Šoltes je ta amandma podal ustno, in to tik pred glasovanjem ter po tem, ko je srbska premierka Ana Brnabić v pogovoru za Deutsche Welle na novinarsko vprašanje dejala, da »ne misli, da je bil strašen pokol v Srebrenici genocid«.

»Kardeljev vnuk in zastopnik neodvisnega Kosova«

Zaradi omenjene poteze slovenskega evropskega poslanca so se oglasili srbski mediji. Na portalu se je znašel celo na naslovnici, kjer pa so v naslovu poudarili, da gre za vnuka Edvarda Kardelja. Označili so ga za zastopnika neodvisnega Kosova, v članku pa so navedli tudi velik del njegove zgodovine delovanja v politiki. Članek je dostopen na tej povezavi.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije