NIHČE POŠKODOVAN

Drama na meji: Hrvaški specialci zavrnili migrante, nato streljanje

Hrvaško mejo varuje 6700 policistov. Najdaljšo mejo ima Hrvaška z BiH, od koder po t. i. zahodnobalkanski poti pride največ migrantov.
Fotografija: Hrvaško mejo varuje 6700 policistov. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Hrvaško mejo varuje 6700 policistov. FOTO: Policija

Hrvaški policisti so v sredo zavrnili skupino migrantov v karlovški županiji na meji z BiH, nato pa so slišali streljanje, kar so tudi prijavili. Poudarili so, da v incidentu ni bil nihče ranjen, so danes sporočili s karlovške policijske uprave.

image_alt
Na območju Brežic: vstopajo na dvorišča, hodijo čez vrtove in polja

Streljanje v kraju Koranski Lug na meji z BiH so v sredo pred 16. uro prijavili policisti, ki nadzorujejo državno mejo. Ti so ustavili skupino migrantov, ki je poskušala nezakonito vstopiti v Hrvaško, so sporočili iz karlovške policijske uprave. O incidentu so obvestili tudi policijo BiH.

Ni bilo prvič

Poudarili so, da ni prvič, da so bili hrvaški policisti priča streljanju na bosansko-hercegovski strani meje. Gre namreč za gozdnato območje, kjer se dogajajo tudi krivolov in gozdne tatvine. Dodali so, da policisti v zadnjem času opažajo določeno nervozo med tihotapci in migranti na drugi strani meje, saj med njimi lahko izbruhnejo konflikti, če ne morejo čez mejo.

Po pisanju hrvaškega časnika Jutarnji list je strel odjeknil, potem ko so policisti zavrnili skupino migrantov. Policisti strelca niso videli, so pa slišali strel in nato zvok naboja, ki je zadel vejo v krošnji drevesa v njihovi neposredni bližini na hrvaški strani meje, informacije iz zanesljivih virov navaja Jutarnji list.

image_alt
Migranti znova množično prehajajo našo južno mejo: Hrvati jih podijo k nam

Incident se je zgodil blizu vasi Bogovolja, ki je za migrante ena od vstopnih točk na Hrvaško. Prejšnji teden je vas obiskal hrvaški notranji minister Davor Božinović.

V sredo naj bi streljanje ob meji z BiH prijavili tudi pripadniki posebne enote splitske policije. Slišali naj bi dva strela na bosansko-hercegovski strani meje, vendar ni bilo znakov, da so bili uperjeni proti njim.

Število migrantov na Hrvaškem se je letos povečalo za 170 odstotkov

Največ jih je prav v karlovški županiji, kjer vstopajo v državo iz BiH. Tu so v prvih osmih mesecih kazensko ovadili že 284 tihotapcev migrantov. Kljub večjemu številu migrantov na hrvaškem notranjem ministrstvu in policiji poudarjajo, da niso zaznali večjega števila kaznivih dejanj ali prekrškov.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije