NOČ ČAROVNIC

Ženska brez glave v hiši straši že več kot 600 let

V Veliki Britaniji za noč čarovnic na voljo grozljiva posest. Le najpogumnejši prespijo v pošti zapuščenega mesta.
Fotografija: V Utahu je zapuščeno mesto, kjer lahko najamete nekdanjo stavbo pošte.
Odpri galerijo
V Utahu je zapuščeno mesto, kjer lahko najamete nekdanjo stavbo pošte.

Američani in Britanci pa tudi drugi anglosaški narodi naravnost obožujejo noč čarovnic. Ob tej priložnosti domove spremenijo v strašljive stavbe, kjer ne manjka okostnjakov, umetnih pajčevin in podobnih rekvizitov. Podjetni lastniki hotelov in nepremičnin, za katere so prepričani, da v njih straši, pa so se odločili, da ljubiteljem noči čarovnic ponudijo posebno doživetje za letošnji praznik. V enem od britanskih časnikov so zbrali najugodnejše ponudbe, ki bi navdušile tudi marsikaterega ljubitelja duhov pri nas. Eni od njih pravijo celo »najbolj grozljiva posest v Veliki Britaniji«. Gre za stanovanje v Yorku, kjer menda straši že več kot 600 let. Hiša, v kateri je stanovanje, ki je za približno 70 evrov na voljo za najem, stoji v vasici nasproti cerkve, v njej pa je grozljivo tiho, zato je moč slišati vsak, še najmanjši zvok. Ljudje, ki so prespali v tej sobi, pravijo tudi, da so že videli pojavo ženske brez glave, ki je lebdela pod stropom. Grozljivo spalnico lahko za podoben znesek najamete tudi v angleškem Essexu. Opremljena je kot otroška soba iz začetka 20. stoletja, legenda pa pravi, da je v njej nekoč resnično umrl otrok, okoliščine njegove smrti pa da so bile zelo skrivnostne, zato je njegov duh ostal v stavbi.

V hiši v angleškem Yorku so že videli lebdeti brezglavo žensko.
V hiši v angleškem Yorku so že videli lebdeti brezglavo žensko.

V ameriški zvezni državi Utah je za ljubitelje duhov na voljo nekdanja stavba pošte, ki so jo preuredili v hišo za goste. A v njej se odločijo preživeti dan ali dva le najpogumnejši, saj je mestece, ki je v celoti zapuščeno, več kot 50 kilometrov od civilizacije. Menda po njem straši duh Charlesa Steena, ki je tam nekoč trgoval z uranom, ko je povpraševanje upadlo, pa je izgubil vse premoženje.

V zvezni državi Minnesota pa tisti, ki se navdušujejo nad paranormalnimi pojavi, derejo v hišo iz leta 1883, v kateri je nekoč zaradi tifusa umrla mladenka Rosalia Fihn. Njen duh je menda še vedno v hiši in precej ljudi je tam videlo žensko v beli obleki. Gostje pravijo še, da so v bližini omare v spalnici začutili izjemno slabo energijo, zaradi česar so se jim lasje dobesedno postavili pokonci.
V Essexu lahko gostje prespijo v sobi, v kateri je nekoč v sumljivih okoliščinah umrl deček.
V Essexu lahko gostje prespijo v sobi, v kateri je nekoč v sumljivih okoliščinah umrl deček.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije