ČUDEŽ NA POLJU

VIDEO (ni za občutljive): Grozljiv zvok z letala, ko ptiče povleče v motor

Pilota Damirja so razglasili za junaka.
Fotografija: Letalo Ural Airlines Airbus 321 je pristalo sredi koruznega polja. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Letalo Ural Airlines Airbus 321 je pristalo sredi koruznega polja. FOTO: Reuters

MOSKVA – Vseh 234 ljudi na letalu, ki je zjutraj vzletelo z letališča v ruski prestolnici in je bilo namenjeno proti Simferopolu na Krimu, si bo dobro zapomnilo današnji dan. Kmalu po vzletu je zagorel eden izmed motorjev letala, eden pa je nehal delati. Pilot Damir Jusupov (41) je z letalom s prestrašenimi potniki varno pristal na koruznem polju, ko je spoznal, da se mu ne bo uspelo vrniti na letališče.

Po grozljivi izkušnji, v kateri je bilo lažje poškodovanih 23 ljudi, so bili potniki srečni, da so preživeli, manj sreče pa so imele ptice, zaradi katerih je motor zagorel, ko jih je posrkalo vanj.



»Vse se je zgodilo v nekaj sekundah. Vzleteli smo in pristali,« je povedala ena od potnic, druga pa pristavila, da se je v letalu slišal grozljiv pok, ko so ptice priletele v motor, ta pa je nato začel proizvajati čudne zvoke. Vsi potniki pa so hvalili pilota, ki ga ruski mediji primerjajo z ameriškim pilotom Chesleyjem Sullenbergerjem, ki je leta 2009 pristal z letalom na reki Hudson v New Yorku, potem ko so v motor letala priletele gosi. Takrat so Sullyja razglasili za heroja ob 'čudežu na Hudsonu', Damirja pa zdaj ob 'čudežu na koruznem polju'.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije