BREZ DLAKE NA JEZIKU

Srbski politik udaril po Slovencih in Tanji Fajon (VIDEO)

Kot pravi, si ne bo dovolil, da mu ona soli pamet.
Fotografija: Tanja Fajon, evropska poslanka. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Tanja Fajon, evropska poslanka. FOTO: Roman Šipić

Srbski politik in predsednik srbske demokratske stranke (DSS) Miloš Jovanović je v oddaji Lični stav (Osebno mnenje) pojasnil, zakaj se s kolegi iz opozicije ni udeležil obiska evroparlamentarcev Bruslju. »Zato, ker bi mi bilo to izpod časti. Da tam sedim s tujci, z neko Tanjo Fajon, in jim pojasnjujem, kako je pri nas vse narobe? Jaz umazanega perila iz hiše ne nosim,« je dejal. Poudaril je, da po v tujini ne bo pljuval po srbskih medijih, kljub temu da meni, da so slabi.

»Da mi pride neka Tanja Fajon ... Evropska unija ima sama veliko problemov konstitutivne narave, ki jih ne more rešiti. Za moj okus, okus ponosnega Srba, je tako popolnoma neprimerno, da me evroparlamentarec iz Slovenije uči demokracije. Tega si ne dovolim.« Dodal je še, da bo svojo družino vedno branil, ne glede na to, kakšna je.

France Prešeren pisal sam sebi?

Predsednik DSS je nato vprašal, ali bi Slovenija brez srbske vojske sploh kdaj postala država. Prepričan pa je tudi, da je imel največji slovenski pesnik v svojem času popolnoma nepomembno vlogo. »Ko je France Prešeren pisal pesmi, jih ni imel komu pisati, ker so bili tisti Slovenci, ki so govorili slovensko, nepismeni. Tisti, ki so bili pismeni, so govorili nemško. Če jih srbska vojska ne bi osvobodila, je vprašanje, ali bi to kdaj postala država,« je dejal Jovanović.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije