MK GRUPA IN DELTA

Srbi po reševanju Mercatorja od Slovenije pričakujejo korektnost

Srbski minister bo na pogovor povabil resornega ministra iz Slovenije.
Fotografija: Fotografija je arhivska. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je arhivska. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA, BEOGRAD – »Pravočasna reakcija države in veliko truda zbornice, pripravljenost vodstva družba, da se sooči z izzivi, in predvsem razumevanje, podpora in zaupanje dobaviteljev, še posebej velikih, so bistveno vplivali na to, da se Mercator reši in obdrži ter se mu omogoči konsolidacijo,« je na sestanku s predstavniki družbe Mercator-S in dobavitelji​ ​dejal predsednik Gospodarske zbornice Srbije (PKS) Marko Čadež. Izpostavlja, da so država in podjetniki v začetku krize z Agrokorjem, kar je vplivalo tudi na Mercator-S, ravnali premišljeno in odgovorno. Po njihovi korektnosti zdaj pričakujejo tudi korektnost Slovenije do srbskih investitorjev. Čadež razkriva, da imata srbski podjetji nekaj težav s svojimi investicijami v Sloveniji, minister za trgovino Rasim Ljajić pa je razkril, da gre za MK grupo in Delto.

Ljajić bo na pogovor povabil resornega ministra iz Slovenije, želi pa si, da bi se sestali tudi s predstavniki omenjenih podjetij, ki bi tako imeli možnost povedati svoje. Poudaril je, da za Srbijo posebej pomembna konsolidacija Mercatorja, saj zaposluje več kot osem tisoč ljudi, z njim pa sodeluje več kot 700 njihovih dobaviteljev.

Spregovoril je tudi predsednik upravnega odbora AIK banke Miodrag Kostić, ki je poudaril, da je Mercator-S upravičil zaupanje njihove banke, saj da vse svoje kredite vrača v dogovorjenem roku.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije