VRATOLOMNI PODVIG

Skočil z zagrebške katedrale

Drzni Avstralec je proti tlom letel deset sekund. Adrenalinski posnetek navdušuje na youtubu.
Fotografija: Kakšna kazen ga bo doletela, še ni znano.
Odpri galerijo
Kakšna kazen ga bo doletela, še ni znano.

ZAGREB – Za takšen manever vaje nikakor ne sme manjkati, kot svetujejo strokovnjaki, je potrebnih najmanj 200 skokov z letala, šele potem si pripravljen na polet sredi mesta. Avstralec Rory Allen je tako že potrdil, da je pravi mojster in pripravljen na veliki izziv, ko je skočil z zagrebške katedrale in navdušil svoje stanovske kolege!

Pogumnemu podvigu se je poklonil tudi eden najboljših base jumperjev na svetu in pionir takšnih skokov, Hrvat Robert Pečnik, ki je poudaril, da je takšen polet izjemno nevaren, a da je Avstralec svoje delo opravil odlično. Za Allenom, ki se je na družabnih omrežjih še pošalil, da je za vsak primer prej spisal oporoko, v kateri je vse zapustil ženi, sta se v globino potem pognala še dva junaka, on pa se je hotel tega lotiti že pred dvajsetimi leti, a je bilo varovanje kulturnega spomenika tako strogo, da se mu nikakor ni uspelo prebiti na vrh. Pa tudi tehnologija je danes tako napredovala, da se padala odprejo hitreje, je še poudaril Pečnik, zadovoljen, da mlajši padalci orjejo ledino. Po znanih podatkih se je Allen sredi noči prek zidarskega odra, namenjenega obnovi zvonika, povzpel na vrh in skočil. Zaradi višine se je padalo odprlo že po dveh sekundah, junak pa je po pristanku takoj pobasal padalo in jo ucvrl.

Kaj o podvigu menijo pri pristojni nadškofiji ali pa policiji, še ni znano; zakonitost skoka je vsekakor vprašljiva, za takšno dejanje je namreč vedno potrebno dovoljenje lastnika. Po do zdaj znanih podatkih Allena ni ovadil ali vsaj okrcal še nihče, skok pa na vrhuncu turistične sezone na Hrvaškem vsekakor odmeva po tujih medijih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije