OBVEŠČEVALNA AGENCIJA

Mračne napovedi: EU v razsulu, ta država pa bo zavladala svetu

Objavljeno 07. december 2018 09.45 | Posodobljeno 07. december 2018 10.08 | Piše: N. K.

Rusija bo propadla, pravijo, Evropa pa naj bi se razdelila na štiri dele.

V Evropi se obeta desetletje sprememb. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Zasebna geopolitična obveščevalna agencija Stratfor je v znamenju krize na Kosovu in v Rusiji objavila prognozo političnega dogajanja, ki naj bi sledilo že v naslednjih desetih letih, poroča Alo. Po mnenju strokovnjakov se Rusiji ne piše najbolje, še huje, država naj bi zaradi sankcij, upada cene nafte in vojnih akcij celo propadla. Rusija naj bi tako po njihovih napovedih postala skupek polavtonomnih pokrajin.

Nemčija se po bo napovedih obveščevalcev znašla v ekonomski krizi. Ker je gospodarstvo v veliki meri odvisno od izvoza, jo bodo doletele velike izgube zaradi nestabilnega dogajanja v svetu, strokovnjaki ne izključujejo niti kolaps evra. V nasprotju z zahodno sosedo pa naj bi se občutno izboljšal položaj Poljske. Ta naj bi celo prevzela vodstveni položaj v regiji. 

Nastale bodo štiri Evrope

Po napovedih Stratfora naj bi se v naslednjih desetih letih Evropa razdelila na štiri dele: Zahodno, Vzhodno, Skandinavijo in Britanski otok. Evropska unija naj bi sicer v grobem »preživela«, vendar bodo po napovedih agencije ekonomski, politični in vojni odnosi večinoma urejeni z bilateralnimi sporazumi, ki pa ne bodo zavezujoči.
Deli s prijatelji