SKRIVNOSTNO

Mornarji dobili korono po 35 dneh na morju, nihče ne ve, kako

Nenavadna zgodba prihaja iz Argentine.
Fotografija: FOTO: Edgar Su, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Edgar Su, Reuters

Argentina poskuša rešiti skrivnost pojavljanja koronavirusne bolezni pri 57 mornarjih, ki so 35 dni preživeli na morju, čeprav pred odhodom nobeden ni bil okužen.

Ribiška ladja Echizen Maru se je vrnila v pristanišče, potem ko je del posadke razvil simptome covida 19, je v ponedeljek sporočilo tamkajšnje zdravstveno ministrstvo. Po navedbah ministrstva je 57 od 61 članov posadke zdaj pozitivnih na koronavirus. Vsi so bili testirani 14 dni pred plovbo, vsi so bili negativni ter v obvezni karanteni v hotelu v Ushuaii do vkrcanja na ladjo. Sedaj sta le dva mornarja negativna, rezultate pa čakata še dva člana posadke. Dva mornarja so celo hospitalizirali.

Zdravstvena ekipa poskuša določiti kronologijo simptomov, da bi ugotovila kronologijo okužbe.Vodja oddelka za nalezljive bolezni v bolnišnici Ushuaia Leandro Ballatore pravi, da 35-dnevna inkubacija še ni bila opisana v nobene primeru te bolezni. V državi število okužb sicer hitro narašča, saj so presegli mejo 100.000 okuženih, čeprav je območje prestolnice Buenos Aires, ki je najbolj poseljeno v državi, v karanteni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije