Kot deska zdržal več kot osem ur

Upokojeni marinec je z intenzivno vadbo premagal duševne stiske. Postavil je nov mejnik v planku, pripravlja se na rekordno število sklec.
Fotografija: George je rekorder v planku, zdaj se bo lotil sklec. FOTO: YouTube
Odpri galerijo
George je rekorder v planku, zdaj se bo lotil sklec. FOTO: YouTube

Kdor se je že kdaj postavil v ta položaj, dobro ve, kako naporen in zahteven je: začetniki za nekaj sekund, izkušeni se hvalijo z nekajminutnimi dosežki, a nekdanji marinec je v razvpitem planku zdržal osupljivih 8 ur, 15 minut in 15 sekund.

Premagal mlajšega tekmeca

George Hood je z izklesanim in skrajno vzdržljivim telesom osvojil tudi nov Guinnessov rekord in občutno popravil svoj prejšnji mejnik iz leta 2013, ki je znašal 3 ure, 7 minut in 15 sekund, leta 2016 pa mu je vetra dal 43-letni Kitajec Mao Weidong, ki je v deski zdržal 8 ur, 1 minuto in 1 sekundo. Toda Hood je kljub zrelim 62 letom dokazal, da lahko premaga tudi mlajše tekmece, zato je od poraza pred štirimi leti vsak dan neutrudno in trmasto treniral, svoj plank pa je izboljševal tudi z drugimi vajami za krepitev telesa: vsak dan je tako opravil 700 sklec, 2000 dvigov trupa in 500 počepov. Vse ob spremljavi spodbudne, še najraje divje glasbe: do rekordne deske so ga tako pospremili Rammstein, med preizkušnjo pa si je krajšal čas s kratkimi intervjuji in poslušanjem različnih predavanj o zdravem duhu v zdravem telesu.

Mejnik je postavil v chicaški dvorani 515 Fitness, kjer s telovadbo pomagajo tudi do duševnega zdravja in ponujajo najrazličnejšo strokovno podporo. Hood se je po upokojitvi iz vojske in policije spopadal s posledicami kar več travmatičnih izkušenj, težave je premagoval prav z intenzivno vadbo v omenjenem fitnesu, zato je rekord želel postaviti prav tam in se tako pokloniti izurjenim trenerjem. Toda Hood je že pred novim izzivom: izboljšati želi rekord v sklecah v eni uri, zdajšnji mejnik se glasi: 2806.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije