POGREŠANI MLADOLETNI

Ganljiva izpoved Zorana: pogrešano hčerko našli pri romunski meji

»Doživeli smo šok in travmo, ki je ne bomo zlahka pozabili,« je povedal oče pogrešane najstnice.
Fotografija: Po telefonu jo je domnevno zapeljal neznanec. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Po telefonu jo je domnevno zapeljal neznanec. FOTO: Getty Images/istockphoto

»Ko so mi sporočili, da so jo našli v mestu Margita pri romunski meji in da jo lahko prevzamemo na centru za socialno delo, sem 211 kilometrov jokal od sreče,« je za Blic povedal Zoran, oče 13-letnice, ki so jo v ponedeljek razglasili za pogrešano. Na veliko veselje vseh so jo našli dan pozneje daleč stran od doma.

Zoran pravi, da še sam ne ve, kako sta s soprogo sploh preživeli tisti dan poln negotovosti in strahu. »Našo hčerko so našli živo in otroci morajo vedeti, da je beg od doma resna stvar. Otroci, ne potrebujete mobilnega telefona, če pa ga že imate, se ne oglašajte neznanim ljudem. Staršem se pa morate. Vse pa morate povedati materi in očetu,« svetuje oče.
Preberite tudi: Luka (19) izginil neznano kam, policija prosi za pomoč
V družinski hiši so med iskalno akcijo vladale izredne razmere. Do staršev so prihajale raznolike informacije, med drugim, da se je hči dopisovala z nekim fantom, kar je namigovalo na to, da je od doma pobegnila z njim.

O hčerinem izginotju je mati obvestila javnost na facebooku. Tistega dne sta 13-letnica in njena mlajša sestra skupaj odšli v šolo kot vsako jutru, le da se je starejša pred vstopom premislila in odkolesarila v neznano.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije