REŠEVANJE ŽIVALI

FOTO: Vlada rešila slone in kamelo

Ramboline, Lara, Djungla, Jenny in Ali imajo nov dom. Danska vlada jih je odkupila za poldrugi milijon evrov.
Fotografija: Iz cirkusa v prijazno upokojitev.
Odpri galerijo
Iz cirkusa v prijazno upokojitev.

København – Danska resno udejanja novo zakonodajo, ki prepoveduje nastopanje divjih živali v cirkusih. Mirno življenje brez nasilja in glasnih množic je številnim živalim omogočila celo sama vlada. Nedavno je tako odkupila zadnje štiri slone iz cirkusov in zanje odštela poldrugi milijon evrov, Ramboline, Lara, Djungla in Jenny imajo po zaslugi političnega vrha prijazno jesen življenja.
Med pripovedovanjem o slonje-kameljem prijateljstvu je premierka bruhnila v smeh.
Med pripovedovanjem o slonje-kameljem prijateljstvu je premierka bruhnila v smeh.

Ne le to, vlada je pokazala še več srčnosti, ko je prijazno posvojila še eno žival, pa čeprav to ni bilo načrtovano: dom so tako omogočili še kameli Ali, ki je Rambolinina najboljša prijateljica, ločitev nekdanjih cirkuških živali pa bi bila za živali preveč stresna, je poslancem v parlamentu pojasnila danska premierka Mette Frederiksen. Več kot desetletje sta namreč skupaj nastopali v Dannebrogu in skovali pristno prijateljstvo, zato si kamela zdaj deli nov dom s slonjo družino.


Poslanci so odločitev vlade toplo pozdravili, med pripovedovanjem zgodbe, čeprav ganljive, pa je premierka bruhnila v smeh, in sicer takrat, ko je pojasnjevala kamelji zaplet. Pri smehu so se ji pridružili še nekateri strankarski kolegi iz vrst socialdemokratov, sploh ko se je premierka zahvalila vsem sodelujočim pri reševanju živali za podporo – tudi desničarskim populistom, ker jih pri projektu ni odvrnilo kamelino bližnjevzhodno ime Ali. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije