EVAKUACIJA

Da se ti naježi koža: tako se spodbujajo, ko zmanjkuje moči (FOTO)

Motivacijski zid, ki jim dvigne moči, da še naprej pomagajo Slovenkam in Slovencem po svetu.
Fotografija: Motivacijski zid. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Motivacijski zid. FOTO: Twitter

»Ko ti pešajo moči, pogledaš na zid in greš iskat nove lete in poti, ki v času zaprtih meja vodijo domov,« so zapisali pod fotografijo svojega motivacijskega zidu na uradnem twitterju ministrstva za zunanje zadeve (MZZ), ki se v zadnjih dneh trudi na vso moč, da bi se čim več Slovencev, ki so trenutno nekje zunaj, vrnilo v domovino.


 
Predrznost, ob kateri ostaneš brez besed: Slovenka klicala za evakuacijski let

V tujini naj bi bilo po podatkih MZZ še več kot 1000 Slovencev, ki se želijo vrniti v domovino. Približno polovica jih je v državah EU, največ v Veliki Britaniji, ki je sicer že izstopila iz EU, preostali pa so drugod po svetu. V kriznem štabu so danes opozorili, da številne države pripravljajo ukrepe, s katerimi bodo zaprle svoje meje, zaradi česar bo vrnitev domov težja. »Zdaj je skrajni čas za odločitev o vrnitvi domov, evakuacijska letala se polnijo,« je dejal Jelko Kacin.

Zunanji minister Anže Logar pa je že v ponedeljek dejal, da Slovenija na tista območja, kjer so že bili organizirani prevozi, pa so Slovenci zavrnili možnost vrnitve, ne bo organizirala dodatnih poletov.  





MZZ je v zadnjem tednu uspelo organizirati vrnitev več kot 300 slovenskih državljanov, stike pa so navezali z več kot 400 državljani, ki so jim pomagali z informacijami o možnostih vrnitve v Slovenijo.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije