INDIJA

Bogati bežijo pred epidemijo covida z letali

Za let iz Indije plačujejo tudi po več kot 16.000 evrov.
Fotografija: Povpraševanje po letalskih kartah je njihove cene pognalo v nebo. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Povpraševanje po letalskih kartah je njihove cene pognalo v nebo. FOTO: Instagram

Stanje v Indiji je zaradi epidemije novega koronavirusa grozljivo; ljudje umirajo na ulicah, v bolnišnicah zmanjkuje prostora, kisika in zdravil, trupla se kopičijo. Cveti črni trg, pred kaosom pa lahko ubežijo le najbogatejši, in to dobesedno – z zasebnimi letali zapuščajo državo.

image_alt
Ne morejo verjeti, kaj se dogaja: umirajo na ulicah kot živali (FOTO)


​Indijski bogataši z družinami v bitki s časom, preden država v torek prepove polet v državo in iz nje, letijo v svoja pribežališča v Evropi, na Bližnjem vzhodu ali na Maldive. Številne države so že sedaj prepovedale vstop potnikom iz Indije.

​Bogati Indijci plačujejo po 1,5 milijona rupij (okoli 16.600 evrov) za let iz Indije. Na letala skušajo priti ne le najbolj bogati, ampak vsi, ki si to lahko privoščijo. Povpraševanje po zasebnih letalih je neverjetno; ena izmed letalskih družb, ki oddaja zasebna letala, je samo v enem dnevu prejela 80 povpraševanj po poletu iz Mumbaja v Dubaj.

V nebo so se povzpele tudi cene komercialnih poletov. Preden začne veljati prepoved ZAE za potnike iz Indije, so se cene za navadno vozovnico povzpele na več kot 1000 evrov, kar je 10-krat več kot običajno. A dokler v državi padajo svetovni rekordi po številu novih okužb na dan, je to cena, ki so jo številni pripravljeni plačati.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije