LETALSKE POVEZAVE

Bodo Hrvati Sloveniji speljali še več evrov?

Borijo se za slovenske popotnike. Dostop do zagrebškega letališča bi jim omogočili še z avtobusom.
Fotografija: Letališče Franja Tuđmana. FOTO: Goran Mehkek, Cropix
Odpri galerijo
Letališče Franja Tuđmana. FOTO: Goran Mehkek, Cropix

Medtem ko se v Sloveniji pogovarjamo o morebitnem ustanavljanju nove Adrie Airways, ponujamo evre, da bi letalci povezali Letališče Jožeta Pučnika s svetom, na Hrvaškem snujejo nove projekte, s katerimi bi na zagrebško letališče privabili še več Slovenk in Slovencev.

Še to poletje, tako portal Exyuaviation, naj bi povezali središče Ljubljane z zagrebškim letališčem z redno avtobusno progo in tako slovenskim potnikom še olajšali prihod na njihovo letališče.

Omenjeno hrvaško letališče je potrdilo, da se igrajo s to idejo, a še niso tako daleč, da bi lahko povedali, kdaj bo projekt dejansko zaživel, kako pogosto bo avtobus vozil in ob katerih urah.

Tako zagrebško letališče kot letalec Croatia Airlines sta opazila povečano število slovenskih potnikov od propada Adrie Airways. Tudi pri Ryanairu, ki ima bazo v Zagrebu, so dejali, da zaznavajo večje število popotnikov iz Slovenije: »Če greste na prihode ali odhode, boste videli veliko Slovencev. Tudi na parkirišču je veliko avtomobilov s slovenskimi registrskimi oznakami. Vemo in prepričani smo, da dobro pokrivamo slovenski trg z zagrebškega letališča.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije