Arkanov morilec na poti v Srbijo: Ceca ga je pljunila v obraz

Bo Južnoafriška republika naposled izročila Arkanovega morilca Srbiji?
Fotografija: Svetlana Ražnatović Ceca je brez soproga ostala pred dvajsetimi leti. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Svetlana Ražnatović Ceca je brez soproga ostala pred dvajsetimi leti. FOTO: Instagram

Dobrosava Gajića (43), ki je 15. januarja leta 2000 umoril Željka Ražnatovića Arkana v beograjskem hotelu Intercontinental (ob njem sta bila ubita še Milenko Mandić in Dragan Garić), bo morda Južnoafriška republika vendarle izročila Srbiji. Gajić namreč tam že od leta 2011 čemi v zaporu zaradi mamilarskih poslov. Kdo je bil naročnik umora Arkana, bo sicer najbrž za vedno ostala neznanka.


Morilca skrbi, da bi ga v Srbiji ubili


Sodišče v Cape Townu se je za Gavrićevo izročitev Srbiji odločilo kljub njegovi bojazni, da se mu bodo v Srbiji maščevali, kar sploh ni tako malo verjetno, kajti tistih, ki se jim je na smrt zameril, seveda ne manjka. Sodišče je svojo odločitev predalo južnoafriškemu ministrstru za pravosodje Ronaldu Lamoli, ki bo imel zadnjo besedo. Gavrića torej do izročitve loči le še njegov podpis.
Preberite tudi: Ceca razkrila, kako je umrl Arkan: naboj ga je zadel v oko, iz ust mu je tekla kri
Svetlana Ražnatović Ceca je brez soproga ostala pred dvajsetimi leti. FOTO: Instagram
Svetlana Ražnatović Ceca je brez soproga ostala pred dvajsetimi leti. FOTO: Instagram
Gavrić se je na sojenju v Beogradu leta 2002 izrekel za nedolžnega, a je bil kljub temu obsojen na 19 let zapora. Višje sodišče je sodbo razveljavilo, na ponovljenem sojenju pa mu je bila izrečena kazen 35 let zapora. Gavrić je leta 2006 pobegnil v Ekvador, od tam pa v Južnoafriško republiko. Njegova sodelavca Milan Đuričić in Dragan Nikolić sta bila oba obsojena na 30 let zapora.

Vse do leta 2011 je Gavrić kot Saša Kovačević z ženo in dvema hčerama živel v prestižnem stanovanju v Johannesburgu. Z ženo je leta 2008 tudi odprl restavracijo in se spoprijateljil z mnogimi pomembneži tamkajšnjega podzemlja.


Ceca: Naj gnije v zaporu do konca življenja


Arkanova poroka s Ceco. FOTO: Reuters
Arkanova poroka s Ceco. FOTO: Reuters
Arkanova vdova Svetlana Ražnatović Ceca je po objavi novice, da bo morilec njenega moža verjetno izročen Srbiji, za Kurir brez dlake na jeziku povedala: »Naposled bo plačal za zlo, s katerim je mojo družino ovil v črnino. /.../ Upam, da bo do konca življenja gnil v zaporu in bo imel dovolj časa, da bo znova in znova plačeval za svoje zločine.«


Ceca ga je na sodišču pljunila v obraz


Ceca je bila v času umora svojega moža v bližnjem butiku in je trdila, da je Arkan umrl v njenih rokah. 
Preberite tudi: Poroka Cecinega in Arkanovega sina: Po očetu dobro streljam
Mladoporočenca Veljko in Bogdana Ražnatović. FOTO: Zaslonski posnetek, Instagram
Mladoporočenca Veljko in Bogdana Ražnatović. FOTO: Zaslonski posnetek, Instagram
Kot priča se je na enem od prvih sojenj v Beogradi tudi soočila z Gavrićem. Medtem ko je on zanikal, da bi ubil Arkana, mu je ona zabrusila: »S sklonjeno glavo si gledal proti izhodu hotela. Dobro sem te videla preko Željkovih ramen. In stokrat bom ponovila: popolnoma sem prepričana, da si ti morilec! Izdajalec, ali sploh veš, koga si ubil?! Izmeček!« Ko se je Gavrić njenim ogorčenim besedam cinično nasmejal, pa ga je pljunila v obraz.

Gavriću v Srbiji gotovo ne bo z rožicami postlano. Družina Ražnatović je namreč še vedno zelo občudovana in ima velik vpliv na javnost, kar se je nedavno pokazalo z razkošno poroko Cecinega in Arkanovega sina Veljka.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije