MED VOLILNO KAMPANJO

Župan klical 112, potem pa jim povedal, da jih le preverja. Policija lažno prijavo požara še vedno preverja

Policija po več mesecih še vedno ni prišla do dna Leljakovi prijavi požara.
Fotografija: Gasilci niso bili navdušeni. FOTO: PGE Celje
Odpri galerijo
Gasilci niso bili navdušeni. FOTO: PGE Celje

Novembra lani je med volilno kampanjo župan Radencev Roman Leljak razburil slovensko javnost, ko je s klicem na 112 »preverjal pripravljenost gasilcev« in sprožil nenapovedano gasilsko vajo. Spomnimo, Leljak je poklical na 112 in prijavil požar parka Vila Marija Radenci.

Roman Leljak je gasilce pohvalil. FOTO: SN
Roman Leljak je gasilce pohvalil. FOTO: SN

Da gre za vajo, so gasilci ugotovili šele na kraju prijave, ko so tam opazili rumeno dimno bombo. Župan je gasilce za akcijo pohvalil in pojasnjeval, da je bil o njej obveščen le komandir policije. Gasilci in občani nad županovo potezo niso bili tako navdušeni. Eden izmed vpoklicanih gasilcev je med hitenjem na izmišljeno intervencijo prekoračil hitrost, prejel denarno kazen in pet kazenskih točk.

Kaznivo dejanje

Poveljnik Gasilske zveze Radenci Boris Ivanič, ki o Leljakovi taktični vaji ni bil predhodno obveščen, je takrat dejal, da ni šlo za prijavo vaje, temveč lažno prijavo požara, ki pa je kaznivo dejanje. In da se na posnetku sliši, da je Leljak prijavil požar, regijski center pa je alarmiral, kot je alarmiral. »To je izreden dogodek, kot ga sam v 30-letni operativni karieri nisem doživel,« je dejal med drugim.

Leljakovo prijavo je pod drobnogled vzela tudi policija. Na policiji smo preverili, kaj je ugotovila, a so nam pojasnili, da več kot pet mesecev po prijavi epiloga preiskave še vedno ni. »Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota v predmetni zadevi še vedno zbirajo obvestila v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost tako, da je zadeva še v fazi preiskave, saj še nismo prejeli vseh odgovorov pristojnih organov,« je v odgovoru na naše vprašanje odgovorila Suzana Rauš s PU Murska Sobota.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije