ŽUPAN LJUBNEGA ODGOVARJA NA OČITKE

»Ni pošteno, da iz petih minut in moževih treh potegov z grabljami ustvarjate svojo popularnost«

Franjo Naraločnik je v daljšem zapisu pojasnil, kako je potekalo odpravljanje posledic ujme in delo prostovoljcev.
Fotografija: Posledice poplav. FOTO: Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
Posledice poplav. FOTO: Leon Vidic/delo

Pred dnevi smo že poročali o zapisu prostovoljke, ki ga je delila znana slovenska zdravnica in v katerem je pozornost usmerjena na slabo koordinacijo prostovoljcev, ki so prišli na pomoč na Ljubno.

Franjo Naraločnik, župan občine Ljubno. FOTO: Piano Brane
Franjo Naraločnik, župan občine Ljubno. FOTO: Piano Brane

Zdaj pa se je z daljšim zapisom na družbenem omrežju oglasil Franjo Naraločnik, župan občine Ljubno. Med drugim je navedel: 

»Kdor dela, greši in pri toliko dela se je vodji pripetila odločitev, da vas pošlje, kamor vas je poslal. Slučajno sem bil doma in sem vas napotil na mejo s sosedom, ki sem mu sam prejšnji dan v naglici navozil prst v vse luknje, ki jih je pustila voda. Teren tam je še zmeraj takšen kot tisti dan, ker ste poleg sosedovega prijatelja Rudija, bili tistih pet minut edini prostovoljci na moji zemlji do zdaj. Pa mi je neurje porušilo gospodarski objekt, uničilo več hektarjev gozda in naneslo morje naplavin s potoka nad hišo. 

Ni pošteno, da iz teh petih minut in moževih treh potegov z grabljami ustvarjate svojo popularnost in širite slab glas o nas.«

image_alt
Debelo sta pogledala, ko sta videla, kdo vse jima je prišel pomagati

Župan je nadaljeval svoj zapis z utemeljitvijo, da to ni pošteno do vseh, ki so utrpeli veliko škodo in ki prebolevajo psihične strese.

»Ni pošteno do izjemne ekipe civilne zaščite in gasilcev, ki so v akciji cele dneve in noči in s katerimi bi šel tudi v vojno. Ni pošteno do prostovoljcev, ki so nam prišli pomagat in opravili izjemno fizično delo, ob tem pa nam vlili tudi voljo, da sploh še vztrajamo. Ni pošteno do vseh donatorjev, ki so z nami vse od krutega spoznanja, da sami sebi nismo dovolj. In ni pošteno do moje družine, ki pomaga vsem sosedom in me vidi v teh dneh doma le še bedeti, ko lahko drugi mirno spite. Lahko vprašate kogar hočete, občane in predvsem sosede, kako je pri nas doma v teh dneh, in dobili boste pravi odgovor, ki bo mogoče spremenil vaše čutenje ob vašem sprehodu čez naše dvorišče. Tudi zadovoljstvo vseh anonimnežev, ki vam v vašem pisarjenju pritrjujejo, pa o realni situaciji nimajo pojma. Boljše za vse, da nimajo teh izkušenj in občutkov, a ne pametovati o situacijah, ki jih ne želim nikomur.«

Odziv župana občine Ljubno. FOTO: Zaslonski Posnetek Facebook
Odziv župana občine Ljubno. FOTO: Zaslonski Posnetek Facebook

Kakšno pa je vaše mnenje? Zaupajte nam ga preko spodnjega obrazca.

image_alt
Vojaki reševali umetnine znanega slikarja

   

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije