NOVI MILIJONAR

Znano, kje je bila vplačana vrtoglava sedmica

Ko bo plačal davek, bo na račun dobil slab milijon in pol.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Ralf Geithe, Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Ralf Geithe, Getty Images/istockphoto

V nedeljo zvečer se je nekomu pošteno smejalo. Izžreban je namreč bil glavni dobitek pri lotu. Sedem srečnih številk je bilo tokrat vrednih 1.760.483,62 evra. Ko bo srečnež plačal še 15-odstotni davek, ki znaša nekaj več kot 260 tisočakov, mu bo kar nekaj ostalo. Kdo je dobitnik, še ni jasno, je pa znano, da je bila dobitna kombinacija vplačana v nedeljo zvečer prek spleta.

Pri Loteriji Slovenije pojasnjujejo, da veliko podrobnosti o srečnežu ne morejo razkriti. »Skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov Loterija objavi le kraj vplačila dobitnega listka (kombinacije), ki je torej v tem primeru spletni portal loterija.si.« Dobitnik se še ni javil.

image_alt
Padla je sedmica, Slovenija ima novega milijonarja!

Kako je z davki?

»Igralec lahko dobitek skladno s pravili igre prevzame 3. delovni dan od objave Poročila, torej v tem primeru od srede dalje. Ker je igral prek spleta, mu bo Loterija po osebni identifikaciji  dobitek v vrednosti 1.496.411,08 evrov (15% davek prejme občina stalnega prebivališča dobitnika, kar v tem primeru znaša 264.072,54 evrov) nakazala na njegov transakcijski račun,« še pojasnjuje (nelektoriranoMateja Slamnik Kos.

Glede plačila davka pri igrah na srečo velja še, da je zavezanec za plačilo davka dobitnik, plačnik davka pa je prireditelj klasične igre na srečo s koncesijo za prirejanje klasične igre na srečo, ki od vsakega posameznega dobitka izračuna, odtegne in plača davek z davčnim odtegljajem, ki se šteje kot dokončen davek.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije