1. SEPTEMBER

Znano, kdaj se začne zbiranje podpisov za referendum o spremembah zakona o vladi

V SDS bi ga izvedli sočasno z jesenskimi bodisi lokalnimi bodisi predsedniškimi volitvami.
Fotografija: FOTO: STA
Odpri galerijo
FOTO: STA

Vodstvo državnega zbora (DZ)je rok za začetek zbiranja podpisov za razpis referenduma o spremembah zakona o vladi določilo 1. september. Pobuda za razpis referenduma, ki so ga v preteklem tednu vložili v SDS, izpolnjuje zahtevane zakonske pogoje. 35-dnevni rok za zbiranje 40.000 podpisov se bo iztekel 5. oktobra, so potrdili v kabinetu predsednice DZ.

SDS je v parlamentarni postopek vložila podpise za začetek postopkov za razpis zakonodajnega referenduma o spremembah zakona o vladi, po katerem bi vlado sestavljala še tri nova ministrstva, in sicer ministrstvo za solidarno prihodnost, ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter ministrstvo za podnebje in energijo.

Preberite še: 

image_alt
Grims: »Golobova vlada spi kot medved v brlogu« (VIDEO)

V največji opozicijski stranki takšne spremembe zakona o vladi ocenjujejo kot problematične, tudi zato ker bi dodatna ministrstva prinesla dodatne stroške. Ključna utemeljitev za pobudo za zakonodajni referendum pa je bila po njihovih navedbah »nepopisna šlamastika« vlade Roberta Goloba z naftnimi derivati.

Datum za izvedbo referenduma za zdaj še ni znan, v SDS pa bi ga izvedli sočasno z jesenskimi bodisi lokalnimi bodisi predsedniškimi volitvami.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije