DRAGA POTOČNJAK

Znana slovenska igralka gladovna stavka: »Gre za dejanje obupa, a tudi zadnji kanček upanja v človečnost«

Letošnja prejemnica nagrade Polde Bibič za življenjsko delo naj bi stavkala do nedelje.
Fotografija: Draga Potočnjak. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Draga Potočnjak. FOTO: Jože Suhadolnik

Igralka Draga Potočnjak gladovno stavka od petka v prostorih Slovenskega mladinskega gledališča (SMG). Letošnja prejemnica nagrade Polde Bibič za življenjsko delo naj bi stavkala do nedelje. Kot je zapisala v izjavi, je stavka dejanje obupa, a tudi zadnji kanček upanja v solidarnost in človečnost.

Njeno gladovno stavko podpirajo tudi v SMG

Potočnjak v svoji izjavi poziva tudi k takojšnjemu priznanju Palestine kot države ter prekinitvi gospodarskih in diplomatskih odnosov z Izraelom.

image_alt
Ste videli, kako brutalno se Janša spravil na njih?

Poleg tega zahteva »odločno in glasno zavzemanje za ustavitev vojne in genocida, mučenja in trpinčenja palestinskega ljudstva v Gazi in na Zahodnem bregu, odločnejše zahteve za takojšnjo zagotovitev in dostavo humanitarne pomoči, takojšnjo prepoved razpolaganja z ozemljem republike Slovenije, njenim zračnim prostorom in akvatorijem za prevoze in dostavo vojaških sil in sredstev za izvrševanje genocida, ki ga Izrael izvaja ob pomoči ZDA«.

Igralka v gledališču uro pred vsako predstavo in po njej zbira podpise podpore in bere svojo izjavo. Poleg tega lahko posamezniki podporo stavkajoči izrazijo na posebni spletni strani, ki je dostopna prek povezave sta.si/q0IemT.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije