POD DROBNOGLEDOM ZARADI POPUSTOV

Zmago Jelinčič Plemeniti pristal pred protikorupcijsko komisijo

Nekdanji poslanec SNS Zmago Jelinčič Plemeniti se je protikorupcijski komisiji samoprijavil zaradi popustov, ki jih je bil deležen v času, ko je bil poslanec.
Fotografija: Zmago Jelinčič Plemeniti. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Zmago Jelinčič Plemeniti. FOTO: Dejan Javornik

Te dni se v javnosti veliko govori o primerih, ki jih obravnava Komisija za preprečevanje korupcije (KPK). Pod njenim drobnogledom so se znašli ministri (Emilija Stojmenova Duh zaradi nakupa 13 tisoč računalnikov, nekdanja ministrica Sanja Ajanović Hovnik zaradi izvedbe javnega razpisa za krepitev državljanskih pravic in opolnomočenje nevladnih organizacij), predsednik vlade Robert Golob, nedavno smo poročali tudi o primeru, v katerega je bil vpleten nekdanji predsednik vlade Janez Janša, ki je bil deležen popustov.

Zdaj se je KPK samoprijavil nekdanji poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti, ki pogosto zna nasmejati množice. Zapisal je:

»Podpisani Zmago Jelinčič Plemeniti v izogib povečanemu obsegu dela KPK naznanjam, da sem kot izvoljen funkcionar, poslanec Državnega zbora Republike Slovenije, redno koristil ugodnosti, popuste pri nakupih različnih izdelkov v trgovinah, Spar, Tuš, Mercator, kjer sem tudi zbiral t.i. Pika točke.«

Iz KPK je prejel obvestilo, da bo prijava obravnavana v skladu z določbami Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije ter vrstnega reda obravnave prijav, kot ga določa Poslovnik Komisije za preprečevanje korupcije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije