VOLITVE 2018

Židan si želi, da se politika ne bi opredeljevala do Janše

Zadnje veliko soočenje pred volitvami na nacionalki.
Fotografija: Soočenje na TVS. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Soočenje na TVS. FOTO: posnetek zaslona

LJUBLJANA – Na velikem soočenju na Televiziji Slovenija so se predsedniki 19 strank soočili še zadnjič pred nedeljskimi parlamentarnimi volitvami.

Janše protesti proti politiki sovraštva ne skrbijo

Govorili so o protestu proti politiki sovraštva, ki je potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani. Predsednik SDS Janez Janša je poudaril, da mineva 30 let, odkar je slovensko ljudstvo pridobilo pravico do protestov, zato ga ti ne skrbijo. Predsednik SMC Miro Cerar pa je pojasnil, da se večino svoje kariere bori proti prevladi sovražnega govora v Sloveniji in političnemu primitivizmu.
Marjan Šarec (Lista Marjana Šarca) je povedal, da gre njegova stranka na volitve zato, da vrnejo nekaj kulturne ravni komunikaciji in da je treba na sovražne izjave opozarjati.

Židan si želi, da se politika ne bi opredeljevala do Janše

Predsednik SD Dejan Židan je dejal, da ga je ob vstopu v politiko šokiralo, kako se v politiki uporabljajo besede, ki se drugje ne. Židan si želi, da se politika ne bi opredeljevala do Janeza Janše ali proti njemu.

Predsednik Levice Luka Mesec je spregovoril o tem, da se je protesta na Kongresnem trgu udeležil in se poistovetil s sporočilom. Po njegovem mnenju je padla meja dopustnega, ki je bila določena v povojni Evropi, zgrajeni na protifašizmu.

Prvak Desusa Karl Erjavec pa je povedal, sam ni nikoli žaljiv in da se boji sovražnega govora, predvsem proti migrantom. 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije