IMAMO ODGOVOR POLICIJE

Zgodba o ugrabitvi Miroslava (79), ki »ne pije vode«?

Med drugim se sprašujejo, zakaj bi ugrabitelji, če so želeli le prevozno sredstvo, da bi prišli do Italije, s seboj vzeli še Moravca, številni pa menijo, da je bila zgodba prirejena za nabiranje političnih točk pred evropskimi volitvami.
Fotografija: Miroslav Moravec je medijem pokazal, kako so ga zvezanega dali v prtljažnik in odpeljali. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Miroslav Moravec je medijem pokazal, kako so ga zvezanega dali v prtljažnik in odpeljali. FOTO: Marko Feist

LJUBLJANA – V četrtek je vsa Slovenija govorila o 79-letnem Miroslavu Moravcu, ki so ga v njegovem sadovnjaku ugrabili štirje prebežniki. Moravec je povedal, da so ga štirje moški zvezali in strpali v prtljažnik njegovega avtomobila, nato pa so se vozili približno šest ur. Blizu italijanske meje so ga odvezali in pustili v avtomobilu ter se podali proti Italiji, Moravec je odšel do najbližje hiše, od koder so o dogodku obvestili policijo. Stekla je policijska akcija, tri prebežnike pa so še isti večer prijeli italijanski policisti in jih predali slovenskim kolegom.

Dan po grozljivi izkušnji je Moravec predstavil svojo zgodbo medijem, o dogodku je spregovorila tudi policija. Na spletu pa so se pojavili številni, ki dvomijo o zgodbi Belokranjca. Med drugim se sprašujejo, zakaj bi ugrabitelji, če so želeli le prevozno sredstvo, da bi prišli do Italije, s seboj vzeli še Moravca, številni pa menijo, da je bila zgodba prirejena za nabiranje političnih točk pred evropskimi volitvami.
 
Preberite še:

Mirko (79) po ugrabitvi: Srce mi je tolklo, hoteli so me zvezanega vreči v Kolpo​



Jože Senica, namestnik generalne direktorice policije, je sinoči v Odmevih na RTV Slovenija na vprašanje, ali je v tej zgodbi kar koli sumljivega, odgovoril: »Po do zdaj zbranih podatkih v preiskavi nismo prišli do tega, da bi bilo kar koli sumljivega. Seveda pa bomo preverili vse okoliščine in tudi vse informacije, ki se navajajo tudi v javnosti in bomo ukrepali, če bom prišli do teh podatkov.«
 
Preberite še:

VIDEO: Policija razkrila, kdo so prebežniki, ki so ugrabili Slovenca (79)



»Šlo je verjetno za splet okoliščin, da so migranti v tistem trenutku tako ravnali. Šlo pa je najverjetneje samo za pridobitev sredstva, da so se lahko pripeljali do končne destinacije,« je Senica odgovoril na vprašanje voditeljice, da se zdi čudno, zakaj so migranti na vsak način vzeli s seboj še starejšega človeka.
 
Preberite še:

To je povedal Šarec po ugrabitvi Miroslava iz Bele krajine

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije