SODELUJEJO

Za Hrvate je Rogla oh in sploh

Kmečki turizem pred velikimi hoteli.
Fotografija: FOTO: Picasa
Odpri galerijo
FOTO: Picasa

Da lahko s sodelovanjem dosežemo več, se zavedajo tudi nekateri župani slovenskih in hrvaških občin. Celo če gre za sodelovanje med Slovenijo in Hrvaško. Prednosti tesnega sodelovanja so te dni predstavili župani štirih slovenskih občin in župan hrvaške občine Biograd na Moru.

Občine Slovenske Konjice, Radlje ob Dravi, Moravske Toplice in Žalec globalno trajnostne naravnanosti turizma v regiji ne vidijo v gradnji velikih hotelov, temveč izvorno v podpori kmečkemu turizmu, poudarku na kulturni dediščini in izkoriščanju naravnih danostih. Slovenske izkušnje z Obale v notranjost regije z edinstvenim projektom, oživljanjem največjega jezera na Hrvaškem, Vranskega jezera, prenaša in nadgrajuje občina Biograd na Moru, ki celotno turistično predsezono gradi na slovenskih gostih.
Globoke korenine 40-letnega gospodarskega, kulturnega in športnega sodelovanja med petimi kraji so danes razvejane v trdno turistično sodelovanje. Najbolj priljubljena turistična destinacija med hrvaškimi turisti je Rogla. V Moravskih Toplicah pa je slovensko-hrvaško sodelovanje še mlado.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije