NA IZLET

Z vlakom na festival vina in nogometa

Evropsko prvenstvo vinarjev je pred vrati. V Murski Soboti bodo odlična vina in jedi.
Fotografija: Ambasador prvenstva, ki ga organizira ekipa pod vodstvom Danila Steyerja, je Matjaž Kek. Foto: Igor Mali
Odpri galerijo
Ambasador prvenstva, ki ga organizira ekipa pod vodstvom Danila Steyerja, je Matjaž Kek. Foto: Igor Mali

LJUBLJANA – Še preden nas bo pred male zaslone posadilo svetovno nogometno prvenstvo, ki ga bo med 14. junijem in 15. julijem 2018 gostila Rusija, bomo nogometno navdušeni doma. V Sloveniji namreč letos gostimo 5. evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu, imenovano VinoEuro 2018! Gre za največji nogometni, vinski in kulinarični dogodek v Evropi.

Slovenska vinska reprezentanca je doslej že trikrat osvojila laskavi naslov evropskih prvakov, zato ne preseneča, da je bila Zvezi vinarjev - Vinski reprezentanci Slovenije zaupana izvedba bližajočega se prvenstva, in sicer pod vodstvom predsednika Danila Steyerja in podpredsednika Stojana Ščurka. Vse se je začelo pred osmimi leti, ko so se vinarji iz šestih držav srečali v Toskani in pripravili turnir, iz katerega je nastalo prvenstvo, v katerem je Slovenija ves čas v samem vrhu.

Trikrat so že zmagali naši. FOTO: Mediaspeed.net
Trikrat so že zmagali naši. FOTO: Mediaspeed.net

Nastopilo bo več kot 200 igralcev iz osmih držav, ki bodo zastopali približno 150 priznanih vinskih kleti in vinarjev, med katerimi bo več kot 80 svetovno znanih. A za nekaj dni, začne se 29. maja, bodo delo v vinogradih zamenjali za nogometne zelenice. Predtekmovanja bodo v Goriških brdih in Mariboru, zaključni boji pa v Beltincih in soboškem Športnem parku Fazanerija.

V sklopu zaključnih bojev bo potekal 1. VinoEuroFestival, na katerem bodo lahko obiskovalci uživali v odličnih vinih in hrani. Predstavila se ne bodo le slovenska vina in kulinarične dobrote, ampak tudi vinarji in člani nogometnih reprezentanc Avstrije, Češke, Italije, Madžarske, Nemčije, Portugalske in Švice. Obiskovalci bodo lahko poskusili več kot 200 odličnih vin ter vrhunske jedi, poskrbljeno bo tudi za zabavo in glasbo. Sobota, 2. junija, bo v murskosoboškem Športnem parku Fazanerija v znamenju nogometa: tistega dne bosta tekma za tretje mesto pa seveda veliki finale.

Pot do Murske Sobote bo lažja s Slovenskimi novicami in Slovenskimi železnicami: v našem Potovalnem klubu smo spet poskrbeli za ugoden paket udeležbe na tem dogodku, ki ne vključuje zgolj varnega prevoza s posebnim vlakom iz Ljubljane do Murske Sobote in nazaj (z vmesnimi vstopnimi in izstopnimi postajami), ampak tudi celodnevno vstopnico za prireditev s pripadajočima degustacijskima kuponoma. Cena paketa je 18 evrov na osebo.

A če ste rojeni pod srečno zvezdo, vam niti tega ne bo treba plačati. Če ste ljubitelj dobrega vina in kulinarike, za nameček pa imate radi še nogomet, izpolnite objavljeni kupon in ga pošljite na naš naslov. Upoštevali bomo vse, ki bodo prispeli do vključno srede, 23. maja. Morda boste prav vi med izžrebanimi, ki jim bomo podarili kar dva paketa – vsebuje povratno vozovnico, vstopnico za festival z obema degustacijskima kuponoma in še možnost ogleda dveh zaključnih tekem evropskega prvenstva vinarjev v nogometu.

Verjamemo, da bo veselo in bučno v Prekmurju, ko bomo skupaj, drage bralke in bralci, navijali za naše vinarje! Ambasadorja prvenstva sta Matjaž Kek, nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance, in Ivo Daneu, legendarni košarkar.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije