RAZSTAVA

Z adventnimi venčki obdarili obiskovalce (FOTO)

Društvo Ščipek je v Puconcih pripravilo predpraznično razstavo. Venčke in dekoracije so izdelali iz naravnih materialov.
Fotografija: Dejavni člani Društva Ščipek Puconci. FOTO: Jože Žerdin
Odpri galerijo
Dejavni člani Društva Ščipek Puconci. FOTO: Jože Žerdin

V kulturni dvorani v Puconcih je domače Društvo Ščipek pripravilo bogato razstavo adventnih venčkov, aranžmajev, vezenin in prtičkov, s katero so popestrili predadventni čas. Ščipek deluje že peto leto, vodi pa ga predsednica Cvetka Grah. Na že tradicionalni razstavi ročnih izdelkov izpod pridnih rok članic in članov društva so sodelovali Nada Celec, Jože in Irena Časar, Irena Fras, Etelka Gomboc, Cvetka Grah, Irena Injac, Gabika Kočar, Štefan Seretin ter Nada in Karel Žekš. Na ogled so postavili skupno 25 različnih adventnih venčkov, 30 aranžmajev ter prtičke, vse pa je seveda moralo bili povezano z adventnim časom. Vsi izdelki so bili iz naravnih materialov, videti je bilo predvsem veliko zelenja, mahu in storžev.

Ohranjajo kulturno dediščino

Venčki so bili iz naravnih materialov. FOTO: Jože Žerdin
Venčki so bili iz naravnih materialov. FOTO: Jože Žerdin
Vsak venček so krasile štiri sveče, kolikor je adventnih nedelj, saj se na vsako prižge po ena. Vsem, ki so si zaželeli venček ali aranžma, so jim jih člani društva podarili ter jim tako polepšali adventni čas. Razstavo si je ogledal tudi župan občine Puconci Ludvik Novak, pohvalil je skrb in prizadevanje članov društva za ohranjanje kulturne dediščine. Veliko odgovornost, pa tudi zasluge za to, da je prireditev uspela, je imela predsednica Društva Ščipek Cvetka Grah. Razstavo so si ogledali tudi članice in člani sorodnih pobratenih društev iz Ruš, pa člani Društva upokojencev Moravske Toplice, prišli so obiskovalci od drugod, prav vsi pa so bili navdušeni nad izdelki izpod pridnih in spretnih prstov članov in članic Društva Ščipek. V vsak izdelek je bilo vloženega veliko truda, časa in dobre volje.


Razstava je bila res bogata. FOTO: Jože Žerdin
Razstava je bila res bogata. FOTO: Jože Žerdin
Vsi razstavljeni izdelki so bili unikatni in hkrati izraz kulturne dediščine naših babic in dedkov z območja v Krajinskem parku Goričko. Vsi, ki so si adventno razstavo ogledali, so spoznali tudi bogastvo kulturnega in društvenega navdiha ter društveno življenje Ščipka. V slednjem poudarjajo, da se jim lahko tisti, ki jih tovrstno delo veseli, pridružijo na delavnicah, te pripravljajo v svojih prostorih v občinski zgradbi v Puconcih. Potekajo vsak ponedeljek od 9. do 11. ure, na njih pa nastajajo unikatni ročni izdelki, upokojenci pa si z njihovim izdelovanjem polepšajo jesensko-zimske dneve. Želja društva je, da bi se prihodnje še tesneje povezali z Osnovno šolo Puconci, kjer bi za učence pripravili ustvarjalne delavnice.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije