OPOZORILO IN NAPOVED

Pozor, velika nevarnost toče, prihaja tudi poletna vročina

Objavljeno 19. junij 2020 12.01 | Posodobljeno 19. junij 2020 13.10 | Piše: N. Č.

V ponedeljek bo sončno in poletno vroče, napovedujejo vremenoslovci.

Če le lahko, se sredi vročega dneva raje umaknite v senco. FOTO: Jure Eržen, Delo
Na strani Agencije RS za okolje (Arso) opozarjajo na veliko nevarnost toče po večjem delu države, najhuje pa kaže osrednji in jugovzhodni Sloveniji.

image
Velika verjetnost toče. FOTO: Meteo.si

Vremenoslovci sicer obljubljajo, da k nam prihaja poletje. Do nedelje bo vreme sicer še razmeroma nestanovitno s popoldanskimi temperaturami okoli 26 stopinj Celzija, a se bo že v začetku tedna segrelo do 30 stopinj Celzija.Sobota bo sončna s posameznimi plohami in nevihtami, nedelja nekoliko oblačna, v ponedeljek pa v naše kraje prihaja poletje. »V prihodnjem tednu se bo ob sončnem vremenu temperatura v notranjosti približala 30 stopinjam, na Primorskem pa bo segla še kakšno stopinjo više,« so sporočili iz Arsa.Pri tem velja opozoriti, da se ob vročini sredi dneva umaknemo v senco in se primerno zaščitimo. Če ste kje na Obali, se lahko nekoliko osvežite, saj je temperatura morja v Kopru okoli 24 stopinj.Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, več oblačnosti bo na vzhodu. Predvsem sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Zvečer in ponoči bodo tu in tam še krajevne plohe, sprva tudi kakšna nevihta.

V soboto bo sončno, bolj oblačno bo v vzhodnih krajih. Predvsem popoldne bodo še nastale posamezne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 16, najvišje dnevne od 21 do 27 stopinj Celzija.

 
Deli s prijatelji