ORANŽNA STOPNJA OGROŽENOSTI

Vreme ne prizanaša: poplavljene ceste, pri Kranju strela udarila v hišo (VIDEO)

V državi velja oranžna stopnja ogroženosti, kar pomeni, da so vremenske razmere lahko nevarne.
Fotografija: Po državi se pojavljajo plohe in nevihte ter krajevno močnejši nalivi. FOTO: Jure Eržen, Delo 
Odpri galerijo
Po državi se pojavljajo plohe in nevihte ter krajevno močnejši nalivi. FOTO: Jure Eržen, Delo 

Po državi se pojavljajo plohe in nevihte ter krajevno močnejši nalivi. Kot smo že poročali so zvečer zelo verjetna krajevna neurja z močnimi sunki vetra, s točo in z nalivi. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki, so opozorili pri Agenciji RS za okolje. 

Po podatkih Agencije RS za okolje je Gorenjsko in severno Primorsko tako že prešel pas močnejših neviht.
V vasi Krn ter v Bohinjski Češnjici je padlo 30 mm padavin. V Volčah pri Tolminu je bil zabeležen močan sunek vetra 88 km/h.


Pas neviht se sedaj pomika proti osrednji Sloveniji ob tem pričakujemo krajevne nalive in močnejše sunke vetra. Močnejši nevihtni celici sta nastali tudi v bližini Ptuja in se hitro gibljeta proti vzhodu. Ob tem obstaja nevarnost toče, močnejših sunkov vetra in nalivov. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki.

Preberite še: 
image_alt
Alarm za skoraj celo Slovenijo, pade lahko do osemcentimetrska toča

 

V občini Dravograd poplavljene ceste in kleti


V Občini Oplotnica so gasilci razžagali in iz cestišča odstranili podrto drevo. V Občini Slovenska Bistrica pa so gasilci nudili pomoč pri sanaciji strehe in pri črpanju vode iz zalite kleti.

Neurje se je razbesnelo tudi nad območjem Vodic, Mengša, Kamnika, Litije in Sevnice. Na območju Mengša se je drevo podrlo na most čez Pšato proti Kosezam, smreka je padla čez cesto na Gorenjski cesti, veter je odkrival strehe, porušil se je rastlinjak. Drevo se je podrlo tudi ob cesti Koseze-Mengeš.

S Kamnika poročajo o zaliti kleti hotela Malograjski dvor, o podrtem drevesu pri glavni avtobusni postaji, pa tudi o tem, da je oglasni pano padel na parkirano vozilo ter da je prek kamniške obvoznice padlo drevo.

Na območju Litije je neurje zamašilo kanalizacijo meteorne vode, zato voda lahko začne zalivati garaže. Tudi na območju Sevnice so prijavili več dogodkov.
 

Strela v hišo in zanetila požar na ostrešju


Zjutraj je v naselju Podkoren v občini Kranjska Gora meteorna voda zalila stanovanje. Gasilci PGD Podkoren in Kranjska Gora so prečrpali vodo iz stanovanja, očistili meteorne jaške in cevi ter preventivno namestili protipoplavne vreče.



Na območju občine Kranj je strela udarila v stanovanjsko hišo in zanetila požar na ostrešju.  Gasilci iz Britofa so objavili posnetek posredovanja po udaru udaru strele v hišo.Ob tem so zabeležili še en dogodek, ko je meteorna voda zalila klet.



V državi velja oranžna stopnja ogroženosti, kar pomeni, da so vremenske razmere lahko nevarne. V soboto dopoldne je močna nevihta prizadela velik del države, neurje je prešlo severno polovico Slovenije od Posočja do Kozjanskega.

Kako pa je pri vas? 



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije