LOKALNE VOLITVE

Volitev ne bo, občino Šmarješke Toplice bo vodil ...

V Beli Cerkvi naj bi ponovili drugi krog volitev, a je komisija odločila drugače.
Fotografija: Volitev ne bodo ponavljali. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Volitev ne bodo ponavljali. FOTO: Jože Suhadolnik

ŠMARJEŠKE TOPLICE – Občinska volilna komisija v Šmarjeških Toplicah je odločila, da se drugi krog županskih volitev na volišču v Beli Cerkvi ne bo ponovil. Župan občine je tako z glasom prednosti postal Marjan Hribar.

Komisija je morala danes ponovno odločati o tem, ali bodo v Beli Cerkvi ponovili drugi krog volitev, potem ko je upravno sodišče včeraj ugodilo pritožbi Hribarja. Ta je namreč menil, da je po vseh preštetih glasovnicah nedvoumni zmagovalec volitev. Po njegovih navedbah niso bile ugotovljene nobene nepravilnosti.

Marjan Hribar, novi župan Šmarjeških Toplic. FOTO: Facebook
Marjan Hribar, novi župan Šmarjeških Toplic. FOTO: Facebook
Županske volitve v Šmarjeških Toplicah so na volilno nedeljo kazale na neodločen izid med Hribarjem in zdajšnjo županjo Bernardko Krnc, kar bi zahtevalo žrebanje župana. A sta kandidata na delo volilnih odborov vložila ugovore. Volilna komisija je Hribarju po ugovoru priznala glas z glasovnice, sprva zavržene kot neveljavne, kjer se je volivka podpisala pod njegovim imenom, ni pa obkrožila številke. S tem je Hribar dobil glas prednosti pred Krnčevo.

Drugi Hribarjev ugovor se je nanašal na dogajanje na volišču v Beli Cerkvi, kjer je domnevno prišlo do takšnih nepravilnosti, ki bi lahko bistveno vplivale na volilni izid, zato se je volilna komisija odločila za ponovitev volitev na tem volišču. Ravno ta sklep pa se je nato Hribar odločil izpodbijati. Ugovor Krnčeve je komisija zavrnila.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije