Viole obdarile zdravstvene heroje

Mariborski navijači pozdravili zdravstveno osebje. Ogroženim prebivalcem bodo pomagali pri nakupih.
Fotografija: Viole so prijetno presenetile zdravstvene delavce.
Odpri galerijo
Viole so prijetno presenetile zdravstvene delavce.

Da spremenjene družbene okoliščine vplivajo na naš način delovanja, se kaže tudi pri mariborski navijaški skupini Viole. Ta je sicer že pokazala, da ima ob železnih pesteh tudi dobrodelno srce, saj so pogosto sodelovali ob različnih dobrodelnih priložnostih, nekatere so organizirali tudi sami. Minuli konec tedna so izvedli svojo prvo dobrodelno akcijo v času koronavirusa, tarča pa so bili mariborski zdravstveni delavci na vstopni točki NMP Maribor za potencialno okužene, kjer so Viole presenetile dežurno ekipo: »Odločili smo se, da tem ljudem izkažemo hvaležnost za opravljeno delo in spoštovanje za vso profesionalnost in odrekanje.«
Pozdrav je bil časom primeren.
Pozdrav je bil časom primeren.

Nekaj posameznikov iz skupine je v soboto razpelo transparent z napisom: »Čuvaji naroda – hvala vam,« ter ga obesilo tako, da se je videl z več stavb mariborskega bolnišničnega kompleksa. V obrazložitvi so navedli, da so parolo namenili »vsem herojem iz vrst zdravstvenih struktur, ne glede na to, kakšno delo opravljajo«. Tudi tokrat niso ostali le pri besedah: »Obiskali smo dežurno ekipo in jim izročili nekaj dobrot za lažje prestajanje napornega delovnika ter se jim zahvalili za ves trud in požrtvovalnost.« Enako presenečenje so včeraj priredili na vstopni točki v UKC Maribor, kjer so predstavnikom ustanove predali pakete okrepčil z najboljšimi željami – seveda primerno zamaskirani.
 

Pomagajo ogroženim


Od danes pa Viole začenjajo popolnoma novo akcijo, namenjeno širšemu prebivalstvu: »Ker se zavedamo, da trenutna situacija v mestu predstavlja za nekatere someščane večji problem kakor za druge, z današnjim dnem začenjamo akcijo dostave hrane najbolj ogroženim prebivalcem.« Tako ponujajo možnost, da starostniki, invalidi, nosečnice, samohranilke, bolni ter preostale ranljive skupine stopijo v telefonski stik z njimi ter naročijo, kaj potrebujejo iz trgovine.


»O prihodu naših pubecov boste obveščeni s telefonskim klicem.« Ko bodo naročniki prevzeli hrano, bodo tudi poravnali kupnino na originalnem računu v gotovini: »Naši dostavljavci so med nakupom, prevozom in predajo primerno zaščiteni (rokavice, maske, razkužila). Prosimo vas, da naročujete le življenjsko potrebna živila,« še dodajajo vijolični bojevniki, ki želijo vzpodbuditi preostale mlade, da po svojih mestnih četrtih začnejo pomagati starejšim Mariborčanom! Tako Viole tudi v praksi kažejo pomen svojega vodila Mi smo Maribor. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije