MAMA V SOLZAH

VIDEO: »S preostankom denarja, ki je ostal, bo Kris risal nove nasmehe«

Na novinarski konferenci so jo premagale solze.
Fotografija: FOTO: Moni Černe
Odpri galerijo
FOTO: Moni Černe

KOPER – V društvu Palčica Pomagalčica so se danes ob zaključku akcije zbiranja sredstev za Krisa Zudicha zahvalili vsem majhnim in velikim donatorjem. Do zdaj so brez donatorskih in sponzorskih pogodb zbrali preko 3.719.853 evrov, z denarjem, ki bo ostal po Krisovi operaciji, pa bodo risali nove nasmehe na ustih otrok, potrebnih pomoči. V prostorih Pretorske palače v Kopru je bila novinarska konferenca dobrodelnega društva, v katerem sta tudi Larisa Štoka in Katarina Podgajski, učiteljici iz Kopra.

Gre za majhno dobrodelno društvo, vsi člani pa so prostovoljci in za svojo dejavnost ne prejemajo plačila. Prek različnih akcij želijo delovati dobrodelno, etično in ekološko, v ospredju njihovega delovanja pa je predvsem pomoč otrokom iz različnih ranljivih skupin, je na današnji novinarski konferenci ob koncu akcije zbiranja sredstev za Krisa poudarila predsednica društva Štokova. V akciji za Krisa so prejeli veliko majhnih, a srčnih nakazil, pa tudi velikih, zbiranje prek SMS-sporočil pa so ustavili takoj, ko so dosegli potrebni znesek. Doslej so zbrali nekaj več kot 3.719.000 evrov, v kar še niso vštete donatorske in sponzorske pogodbe, ki polnijo poštni nabiralnik. »Zelo veseli smo, da bomo lahko dejansko s tem denarjem, ki je ostal, risali nove nasmehe,« je dodala Štokova in napovedala, da bodo sproti in transparentno poročali tudi o vseh stroških Krisovega zdravljenja do popolne rehabilitacije.

Podporo Slovencev bodo potrebovali še naprej

Na novinarski konferenci sta bila tudi Krisova mati Ana Jerak in oče Matteo Zudich. Med tiskovno konferenco je ona začela jokati in povedala, da tega ne privošči nikomur. »Ko je otrok v hudih zdravstvenih težavah, gre skozi obdobje žalosti in jeze. A sem hvaležna celotni Sloveniji.« Dejala je tudi, da je Kris otrok vse Slovenije in še dlje. »Želja, da bi najinemu sinčku lahko omogočila polno in dostojno življenje, kakršno si zasluži, nas je gnala tudi naprej, ko je bilo najtežje.« Meni, da so zdaj bližje cilju, a bodo podporo Slovencev potrebovali še naprej.



Aleš Bržan, koprski župan, pa je ob dejstvu, da se je celotna Slovenija združila za malčka, dejal: »To je čudovit trenutek. Srečen sem glede vsega skupaj.«

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije