PRIJAZEN MIMOIDOČI

Video, ki orosi oči: pogumen Korošec zabredel v ledeno jezero, da reši psa

Veseli smo, da se še najdejo ljudje, ki so pripravljeni ogroziti in zmočiti svoje tačke, da rešijo pasje.
Fotografija: Takole je izgledalo reševanje psa neznanega lastnika. FOTO: Zaslonski posnetek Vir: Bojan Kokal FB
Odpri galerijo
Takole je izgledalo reševanje psa neznanega lastnika. FOTO: Zaslonski posnetek Vir: Bojan Kokal FB

Po družabnih omrežjih je zaokrožil posnetek reševanja psa iz zaledenelega jezera. Zgodilo se je na Koroškem, točneje na Ivarčkem jezeru, ki ga prekriva tanka plast ledu. Psu, ki je hodil po ledu, se je vdrlo in čofnil je v ledeno vodo, vendar ni mogel zlesti na varno oz. izplavati do brega. Naključna mimoidoča ubogega psa nista prepustila kruti usodi. Najprej sta mu poskusila pomagati z vrvjo, a je pes ni pograbil, in ni jima preostalo drugega, kot da se eden izmed njiju zmoči v ledeni vodi.

Pogumni Korošec Bojan Kokal  se je usmilil psa in zabredel v jezero, razbil led od brega do psa in mu tako omogočil, da izplava. Naj povemo, da reševalec ni poznal ne psa ne njegovega lastnika, in dodamo, da se na začetku leta priležejo take pozitivne zgodbe o sočutnih ljudeh, ki so še pripravljeni zmočiti svoje tačke, da rešijo pasje. Pozdravljamo prijazno gesto in reševalcu čestitamo za pogum.

Kokal je objavil posnetek reševanja na svojem facebook profilu, ogledate si ga lahko spodaj. Za svoje nesebično dejanje je požel veliko navdušenja na omenjenem omrežju, upamo pa, da je dobil tudi pivo od lastnika psa, ki si ga je zaželel. Ob objavi je namreč zapisal: »Od kogar koli je že ta pes, ki je danes taval na Ivarčkem, mi je dolžan pivo.«

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije